IMPUTAT EN EL 'CAS ALQUERIA'

L'investigat Jorge Rodríguez carrega contra Sánchez per prohibir-li repetir com a candidat

Jorge Rodríguez considera que el PSOE ha actuat en contra dels seus estatuts i anuncia que es presentarà per lliure a l'alcaldia d'Ontinyent

zentauroepp45203001 valencia 26 9 2018 pol tica  jorge rodriguez   el alcalde de180926114711

zentauroepp45203001 valencia 26 9 2018 pol tica jorge rodriguez el alcalde de180926114711 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i investigat en el ‘cas Alqueria’,ha carregat aquest dimecres contra el centralisme del president del Govern, Pedro Sánchez, i del ministre de Foment, José Luis Ábalos, secretari general i d’organització del PSOE, després d’haverprohibit que repeteixi com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent per estar suspès de militància. A més, ha anunciat que es presentarà per lliure tot i que no ha revelat la fórmula.

"És Ferraz qui decideix, segons la meva opinió contra els mateixos estatuts, que no pugui ser candidat del PSPV a Ontinyent", ha assenyalat als mitjans. 

"El que és clar és que s’equivoca qui pensi que des de Madrid es decideix el futur dels pobles. El futur dels pobles es decideix als pobles i el d’Ontinyent només el decideixen els ciutadans d’Ontinyent. Diguin el que diguin i facin el que facin, el futur està a les seves mans", ha destacat.

Rodríguez ha afirmant que "tant sí com no" es presentarà a la candidatura d’Ontinyent. "Ho vaig dir en el seu moment i ho mantinc ara", ha insistit.

Partit propi

Fonts del seu entorn han explicat que l’opció més factible és que es presenti per un partit propi, i han recordat que la candidatura local de Rodríguez va obtenir molts més vots a la ciutat que l’autonòmica del PSPV. El mateix Rodríguez ha apuntat que provarà de sumar tots els militants socialistes locals a la seva nova formació.

A més, Rodríguez ha assegurat que la decisió ha causat un profund malestar al PSPV que encapçala Ximo Puig, president de la Generalitat, a qui ha agraït el seu recolzament. "M’han manifestat la seva sorpresa i que no comparteixen la decisió d’Ábalos i Pedro Sánchez, i els vull agrair públicament aquest recolzament", ha remarcat. 

El polític valencià va ser detingut junt amb els seus col·laboradors el mes de juny passat i, després de passar una nit al calabós, va ser posat en llibertat amb càrrecs. La causa segueix sota secret de sumari, raó per la qual Rodríguez ha qualificat d’"absolutament incomprensible" el veto de Ferraz.

Notícies relacionades

"Crec que no respecta el codi ètic i un principi constitucional com és la presumpció d’innocència", ha asseverat. També ha deixat anar que deixarà el partit ben aviat.

"No puc estar on no em volen. Jo no he trencat amb el PSOE, ha sigut el PSOE el que ha trencat amb mi. Pertànyer a un partit que em tracta d’aquesta manera se’m fa cada dia més costa amunt", ha admès.