A VALÈNCIA

El Rei presumeix de la universitat després dels escàndols dels màsters

Presideix a València l'obertura del nou curs acadèmic entre les protestes de partidaris i detractors de la monarquia

Felip VI assegura que hi ha "molts motius" per estar "orgullosos" de la universitat espanyola

zentauroepp45187650 valencia 25 9 2018 sociedad  felipe vi  universidad   felipe180925135815

zentauroepp45187650 valencia 25 9 2018 sociedad felipe vi universidad felipe180925135815 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El rei Felip VI ha presidit aquest dimarts l’obertura oficial del curs universitari en la Universitat Politècnica de València en la qual s’han concentrat partidaris i detractors de la monarquia i en la qual, després de diversos mesos d’escàndols per possibles fraus en alguns títols i màsters d’alguns polítics, ha remarcat que hi ha "molts motius" per estar "orgullosos" de les universitat espanyoles.

"La universitat espanyola ha complert amb la seva missió, que és la de formar ciutadans, generar coneixement i investigar. Tenim molts motius per estar orgullosos de l’educació superior a Espanya, tot i que sempre hem de treballar perquè millori, perquè no perdi impuls i per a la seva permanent adequació als temps", ha apuntat. Això sí, el Monarca també ha recordat que "el seu prestigi és també el d’Espanya".

Felip VI ha posat en valor que la universitària sigui una de les formacions "més accessibles per al conjunt de la ciutadania" i ha assegurat que el seu grau d’"excel·lència" és reconegut "a tot el món". També ha demanat al conjunt de les universitats que no es quedin "enrere", que no es tanquin "als seus propis murs" sinó que "vagin per davant oferint camins i vies de progrés a la societat i ajudant a resoldre problemes".

Protesta contra la monarquia

Estudiants de la Facultat de Belles Arts havien convocat una vaga per protestar per la presència del Rei, mentre que el Bloc d’Estudiants Agermanats i altres col·lectius com l’Assemblea del Professorat Associat de la universitat valenciana havien organitzat una protesta que ha estat presidida per nombroses banderes republicanes i per una pancarta que deia 'Al País Valencià no tenim rei', un lema similar al que van utilitzar per als cartells de promoció en els quals apareixia Felip VI de cap per avall.

El Front Estudiantil Unificat ha denunciat en un comunicat els "constants atacs" que, segons el seu parer, pateix la universitat pública i que donen lloc "a condicions laborals precàries" i allunyen de l’ensenyament superior "famílies treballadores", per la qual cosa han avisat que no “permetrien” l’assistència de Pedro Duque, ministre d’Universitats, sense que s’escoltessin les reivindicacions dels treballadors i estudiants.

Notícies relacionades

Davant aquest grup s’ha concentrat un altre de menys nombrós que ha corejat visques al Rei i a la monarquia i en el qual hi havia nombroses banderes d’Espanya. Més enllà d’algun intercanvi de càntics, no hi ha hagut cap incident. Des de primera hora s’havia desplegat un gran dispositiu de seguretat que s’ha mantingut durant tot el matí a l’UPV i als voltants.

Entre els càntics dels primers ha destacat el de 'Els Borbons, a les eleccions’ i el de 'Els Borbons són uns lladres’. Aquest grup també ha demanat la 'llibertat per als presos polítics’. Els partidaris de la monarquia, a més d’alguns visques a Espanya, han replicat 'sou espanyols això és el que us fot’ i s’han preguntat '¿on és Puigdemont?'.

Temes:

Felip VI