Govern d'Espanya

Calvo assegura que "la Guàrdia Civil s'ha de feminitzar"

La vicepresidenta de l'Executiu s'ha mostrat partidària d'augmentar el nombre de dones al cos

GRAF1693. MADRID (ESPAÑA), 25/09/2018.- El Ministro de Interior, Fernando Grande-Marlaska, y la vicepresidenta del gobierno Carmen Calvo, en la reunión extraordinaria del Comité para la Igualdad Efectiva de Mujeres y de Hombres en la Guardia Civil. -EFE/Luca Piergiovanni

GRAF1693. MADRID (ESPAÑA), 25/09/2018.- El Ministro de Interior, Fernando Grande-Marlaska, y la vicepresidenta del gobierno Carmen Calvo, en la reunión extraordinaria del Comité para la Igualdad Efectiva de Mujeres y de Hombres en la Guardia Civil. -EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha dit aquest dimarts que "la Guàrdia Civil s’ha de feminitzar" no només per incrementar el nombre de dones que s’incorporen al cos sinó perquè puguin ascendir a dalt de tot de l’escalafó.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a la reunió extraordinària del Comitè per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes a la Guàrdia Civil en la qual han participat també el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, i el director general del cos, Félix Azón.

Calvo ha estimat necessari un pla d’igualtat en l’institut armat i s’ha congratulat pelcompromís manifestat per Félix Azón, que en l’acte ha anunciat la creació d’una Àrea de Dona i Igualtat dins del Gabinet Tècnic de la Direcció General de la Guàrdia Civil.

La vicepresidenta del Govern ha considerat que s’ha de fer un esforç per veure les condicions en les quals treballen les dones guàrdies civils i les possibilitats que tenen de conciliar la seva feina amb les responsabilitats de les seves vides.

Però ha insistit que no només cal propiciar que hi hagi més dones en aquest cos sinó també que "puguin ascendir a dalt de tot de l’escalafó" i sobre això ha postil·lat: "Hem vingut per compartir la realitat i el poder en la societat inclosa l’estimada i necessària Guàrdia Civil".

Per la seva banda, Félix Azón s’ha compromès a continuar treballant "per la igualtat i per la incorporació massiva" de les dones a la Guàrdia Civil.

Ha afegit que així ja ho ha traslladat a la cadena de comandament del cos i a les associacions de guàrdies civils, i ha assegurat que percep que la proposta ha sigut ben acollida tot i que ha reconegut que és un "camí ple de dificultats, ja que queda molta feina per fer".

Set de cada 100

"Si a Espanya les dones i els homes han d'estar igualats, a la Guàrdia Civil no podem estar en una illa i volem una igualtat absoluta", ha recalcat.

El Comitè que s’ha reunit aquest dimarts és un òrgan col·legiat que té com a finalitat principal promoure la igualtat real i efectiva entre els membres del cos i realitzar recomanacions en aquest matèria.

Notícies relacionades

La reunió s’emmarca dins de la setmana d’homenatge a la dona guàrdia civil en el trentè aniversari de la seva incorporació al cos.

Dels aproximadament 75.000 guàrdies civils que hi ha actualment, les dones suposen una mica més d’un 7%, és a dir, en són unes 5.500.