PRESIDENT DEL TSJC

Barrientos lamenta que Govern intenti deslegitimar el Poder Judicial amb els missatges d'"uns quants jutges"

El magistrat afirma que no comparteix el contingut dels comentaris abocats contra el procés en un xat corporatiu

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha lamentat aquest divendres que des del Govern de Quim Torra s’hagi buscat "deslegitimar" al Poder Judicial amb els missatges escrits en un xat corporatiu de jutges contra el procés i el moviment independentista. El màxim representant de l’alt tribunal català ha assegurat que comparteix "la preocupació suscitada" pels continguts d’aquests missatges escrits per "uns quants jutges", però ha defensat la independència i la neutralitat de la judicatura espanyola. 

En un acte d’homenatge al president de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC, Emilio Berlanga, per la seva jubilació pròxima, Barrientos ha assegurat que els "jutges i els magistrats són plenament independents en la seva comesa jurisdiccional", tot i que també siguin ciutadans i tinguin ideologia pròpia. "En l’acompliment de la funció judicial són radicalment independents. I ningú, avui, en una anàlisi serena i racional, pot posar-ho en qüestió", ha reivindicat.

No comparteix el contingut

Notícies relacionades

El president del TSJC ha explicat que no comparteix els missatges de "pocs jutges en sistema d’intercanvi privat de comunicacions entre magistrats" i ha qüestionat que el xat corporatiu fos apropiat per emetre opinions particulars.  És al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a qui correspon, segons la seva opinió, depurar responsabilitats, "si n’hi hagués".

El magistrat català ha precisat que "tampoc puc compartir que, per elevació, a partir d’unes opinions abocades en entorns privats, s’arribi a qüestionar la probitat i neutralitat dels jutges" o "projectar ombres" que debilitin la independència judicial com a "valor constitucional". Alhora ha lamentat que "sigui des d’un altre poder públic" des del que es busqui "deslegitimar" al Poder Judicial.