PRIMER ANIVERSARI

Jordi Sànchez assegura que tornaria a fer el tuit per convocar la concentració del 20-S

El diputat de JxCat defensa en una entrevista amb 'El Punt Avui' que va col·laborar "activament" perquè tot es desenvolupés pacíficament

zentauroepp40208708 barcelona   20 09 2017       pol tica      jordi sanchez lev180920110717

zentauroepp40208708 barcelona 20 09 2017 pol tica jordi sanchez lev180920110717 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Acn

El diputat de JxCat i expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, assegura que tornaria a fer el tuit de les 8.15 hores del matí el 20 de setembre del 2017 convocant els ciutadans a manifestar-se "pacíficament" davant de la Conselleria d’Economia per protestar contra l’escorcoll.

Així s’ha expressat en una entrevista a 'El Punt Avui' justament quan fa un any del 20-S, que dies després va suposar que ell i Jordi Cuixart entressin en presó preventiva. "Òbviament ningú vol ser a la presó, però el preu de la presó no pot ser la renúncia a expressar-se i manifestar-se lliurement, a protestar i, menys encara, a renunciar al dret a l’autodeterminació", ha afegit. I és que, segons Sánchez, la por seria la victòria de l’Estat. "Jo no vull presos, ningú vol més presos, però si acceptem el xantatge de l’Estat serem per sempre presoners seus", ha conclòs.

Preguntat de què se sent responsable del 20 de setembre passat, Sánchez respon que se sent responsable d’haver actuat "responsablement com a president de l’ANC". Ha assenyalat que primer va cridar a participar en la mobilització i després va col·laborar "activament" perquè tot es desenvolupés cívicament sense violència. En aquest context, ha denunciat que és víctima d’un "relat inventat" i ha afegit que la "mentida i la invenció del relat" és l’única manera de mantenir-los 11 mesos a la presó. I ha fet una crida que la veritat guanyi la seva mentida.

Critica la falta de voluntat d’unitat

Notícies relacionades

D’altra banda, Sánchez ha mostrat la seva "preocupació" tant per "la falta d’estratègia conjunta com per l’absència d’estratègia de cadascuna de les parts", amb referència als partits independentistes. I ha afegit que ha de ser pacient i donar temps per refer-se del "cop" i fer que "els nous lideratges arrelin". No li fa patir que hi hagi debat però sí que afirma que li molesten les "crítiques gratuïtes, la deslleialtat i sobretot la incapacitat i la falta de voluntat d’unitat". Segons el diputat de JxCat, sense Junts pel Sí mai hauria existit l’1-O.

Sánchez, un dels impulsors de la Crida, ha avançat que a finals d’octubre es farà la primera trobada constituent. I ha volgut deixar clar que no es demana que els partits es dissolguin i s’integrin a la Crida, sinó que es demana als ciutadans que reforcin la Crida i que ho facin "preservant-ne cada un la seva ideologia". Segons Sánchez, no es treballa amb la hipòtesi que la Crida es presenti a les eleccions municipals però ha afegit que sí que seran actius per buscar amplis acords perquè hi hagi candidatures independentistes conjuntes.