Anar al contingut

INVESTIGACIÓ DE L'1-O

El jutge imputa 13 policies nacionals per les càrregues a l'escola Ramon Llull de Barcelona

Entre els agents investigats hi ha l'escopeter i els dos comandaments que van ordenar disparar pilotes de goma i que van deixar cec d'un ull un home

J. G. Albalat

El jutge imputa 13 policies nacionals per les càrregues a l'escola Ramon Llull de Barcelona

FERRAN NADEU

El titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha imputat  13 agents de la Policia Nacional per les càrregues a l’escola Ramon Llull de Barcelona durant la celebració del referèndum de l’1-O.

Entre aquests agents hi ha l’escopeter i els dos comandaments que van ordenar disparar pilotes de goma, unes de les quals va deixar cec d’un ull Roger Español.

Español també ha sigut imputat pel jutge per haver llançat una tanca contra un uniformat durant els disturbis que es van viure davant l’escola.

22 uniformats en total

Segons ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens, en total, "ja són 22 els uniformats investigats per la violència policial de l’1-O". L’Ajuntament de Barcelona exerceix l’acusació popular en aquest cas i reclama més de 4.000 euros d’indemnització pels danys provocats en el Ramon Llull per la Policia Nacional.

Segons el parer d’Asens, aquestes imputacions demostren que "el que es va produir aquell dia no era violència aïllada d’agents, sinó violència massiva segurament planificada", per la qual cosa ha instat a esbrinar qui van ser els responsables d’aquests agents i quines ordres van rebre.

Igualment, el tinent d’alcalde ha reclamat al Govern de Pedro Sánchez que cooperi i deixi de mantenir la "mateixa passivitat" que l’Executiu del PP en aquest tema.