Comerç bèl·lic

Podem i ERC volen que Sánchez expliqui la venda d'armes a l'Aràbia Saudita en el Congrés

Tardà assegura que una democràcia "no pot acceptar" que es perverteixin els drets humans

45002926 60

45002926 60 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Units Podem i Esquerra Republicana (ERC) volen que el president del Govern, Pedro Sánchez, expliqui en el ple del Congrés la raó per la qual el seu Executiu continua mantenint la venda d’armes a l’Aràbia Saudita.

Així ho ha avançat, als passadissos del Congrés dels Diputats, el portaveu parlamentari d’ERC, Joan Tardà, abans de la reunió de la Junta de Portaveus. La idea dels dos grups és registrar aquesta petició aquest mateix dimarts.

Tardà ha qüestionat que el Govern hagi decidit mantenir la venda de bombes de precisió a l’Aràbia Saudita, que no només "no és un país democràtic", sinó que, a més, comet "permanentment" crims de guerra i contra la humanidad en terra iemenita.

Segons el parer de l’independentista català, una democràcia que es diuavançada "no pot acceptar" que es perverteixin els drets humans i que es faciliti que d’altres els continuïn cometent "sense cap tipus de complex ni pudor". 

Sense ideologia tot és porqueria

Notícies relacionades

Per tant, Tardà ha remarcat la necessitat que Sánchez comparegui en el Congrés i expliqui a la societat "per què hem de passar per aquesta vergonya". "Si el PSOE es manté en aquesta posició el que farà és demostrar-nos que no hi ha principis ni ideologia i que tot és una absoluta porqueria", ha conclòs.

En termes semblants s’ha manifestat la portaveu interina d’Esquerra Unida en el Congrés, Eva García Sempere, que espera que les explicacions de Pedro Sánchez siguin satisfactòries i que el Govern actuï com la resta de països europeus: "No es venen armes a països que violen drets humans", ha resumit.