PARLAMENT

El ple del Congrés dels Diputats, en directe

El Ple té previst debatre una moció de Ciutadans apressant a reformar la Constitució per posar fi als aforaments

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple del Congrés dels Diputats té previst debatre aquest dimarts una moció de Ciutadans apressant a reformar la Constitució per posar fi als aforaments de diputats, senadors i membres de l’Executiu. Ciutadans ha fet bandera d’aquesta mesura aquesta legislatura i ja la va plantejar sense èxit quan governava el PP de Mariano Rajoy. La novetat és que aquest dilluns el president Pedro Sánchez s’ha afegit a aquest objectiu anunciant que l’Executiu vol impulsar una reforma exprés de la Constitució perquè entri en vigor en 60 dies.

Notícies relacionades

A més, el ple decidirà si pren o no en consideració la proposició de llei presentada pel PSOE, Units Podem, Esquerra Republicana i Compromís que pretén canviar la Llei d’Estabilitat Pressupostària per impedir un veto irreversible del Senat al camí del dèficit. Finalment, es debatràla proposició de llei d’emergència habitacional i pobresa energètica que va ser impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i que serà presentada a la Cambra per En Comú Podem.

La web d’EL PERIÓDICO emet en directe la compareixença.

GRAF7906 MADRID, 27/7/2018.-El presidente del Partido Popular, Pablo Casado (3i), y las diputadas y exministras Dolores de Cospedal (i) y Dolors Montserrat, conversan mientras la diputada del PP Soraya Saénz de Santamaría (d) conversa con el Secretario de Organización Javier Maroto (2d), en el hemicíclo del Congreso de los Diputados. La abstención de Unidos Podemos y los partidos independentistas y el anunciado voto en contra del PP y Ciudadanos tumbará hoy en el Congreso la aprobación de la senda de consolidación fiscal para 2019 que será el primer examen del techo de gasto para el próximo año.-EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF7906 MADRID, 27/7/2018.-El presidente del Partido Popular, Pablo Casado (3i), y las diputadas y exministras Dolores de Cospedal (i) y Dolors Montserrat, conversan mientras la diputada del PP Soraya Saénz de Santamaría (d) conversa con el Secretario de Organización Javier Maroto (2d), en el hemicíclo del Congreso de los Diputados. La abstención de Unidos Podemos y los partidos independentistas y el anunciado voto en contra del PP y Ciudadanos tumbará hoy en el Congreso la aprobación de la senda de consolidación fiscal para 2019 que será el primer examen del techo de gasto para el próximo año.-EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

Temes:

Congrés