ESTUDIS EN DUBTE

Carina Mejías retira del seu currículum un màster i un postgrau que no ha fet

La líder de Ciutadans a Barcelona responsabilitza de l'error una persona que ja no està al seu equip

zentauroepp44390740 barcelona 20 07 2018 pleno extraordinario sobre recortes e i180918093328

zentauroepp44390740 barcelona 20 07 2018 pleno extraordinario sobre recortes e i180918093328 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona,Carina Mejías, ha inflat el seu currículum incloent-hi un màster i un postgrau quan en realitat es tracta d’estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament, segons ha revelat aquest dimarts 'Eldiario.es'. En un comunicat difós als mitjans després de sortir a la llum la notícia, Ciutadans ha admès que es tracta d’estudis menors i ha responsabilitzat de l’error una persona que ja no forma part del seu equip.

En la biografia publicada a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, Mejías assegura que ha cursat un màster en Dret Concursal a la Universitat de Vic (UVic), quan en realitat, segons informa el digital, la universitat no ha impartit mai un màster amb aquest nom sinó que es tracta d’un curs sobre administració concursal de 5 crèdits. En canvi, un màster universitari consta de 60 crèdits o més. La biografia de Mejías també afirma que ha estudiat un postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que, d’acord amb ‘Eldiario.es’, és un seminari de tres crèdits que va cursar el 2009.

Comunicat del partit

En la nota difosa aquest mateix dimarts als mitjans, Ciutadans explica que la regidora únicament compta amb una llicenciatura en Dret i un màster en Estudis Humanístics i Socials, i que el màster postgrau que recull la web de l’ajuntament són en realitat un seminari sobre Dret de Fundacions i un curs d’extensió universitària de cinc crèdits en Administració Concursal.

Notícies relacionades

"Aquests dos últims no apareixen al web del partit ni tampoc en el Linkedin de Mejías, on és accessible el seu CV oficial, perquè són cursos d’especialització postuniversitaris", afegeix el comunicat, abans de remarcar que han contactat amb el secretari de l’ajuntament per "corregir" el currículum que figura al web del consistori i d’"aclarir" que el responsable d’elaborar la ressenya errònia és una persona que ja no forma part de l’equip de Ciutadans Barcelona.

Currículum publicat a la web de l’ajuntament amb incorreccions en dos estudis.

D’altra banda, el currículum antic també recollia un altre error al confondre la UOC amb l’UAO. Les incorreccions afecten un altre màster, el d’Estudis Humanístics i Socials que apareix com fet a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) quan en realitat Mejías té aquesta titulació, però en una altra universitat, la privada Universitat Abat Oliva  (UAO).

Currículum actualitzat aquest dimarts.

Temes:

Universitat