nova denominació

Sant Cugat del Vallès canvia el nom de la plaça del Rei pel de l'U d'Octubre aquest diumenge

El president Quim Torra i l'alcaldessa de la localitat, Carmela Fortuny, descobriran la placa oficial al finalitzar un acte anomenat 'La marxa per la República'

alcaldesa

alcaldesa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

La plaça del Rei de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) passarà a denominar-se, a partir d’aquest diumenge, la plaça de l’U d’Octubre del 2017, segons ha informat el consistori aquest divendres en un comunicat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’alcaldessa de la localitat, Carmela Fortuny, descobriran la placa oficial i serà el punt final d’un acte organitzat perl’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural il’Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) de Sant Cugat, anomenat ‘La marxa per la República’.

Notícies relacionades

La comitiva pretén retre un homenatge i recordar els 11 mesos de presó preventiva del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el diputat de JxCat Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC.

El canvi de nom de la plaça del Rei per la de l’U d’Octubre es va decidir en el ple municipal del mes de maig passat, a petició de diferents col·lectius ciutadans. La finalitat d’aquesta demanda popular era mostrar el rebuig de l’actuació policial l’1-O i reconèixer totes les persones que van fer possible la votació d’aquell dia.