Després de declarar davant del jutge

Willy Toledo surt en llibertat

Al sortir del jutjat desenes d'espontanis l'han rebut al crit d'"Em cago en Déu" i amb forts aplaudiments

20180913 406796 willytoledooke 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Willy Toledoaquest dijous després de prestar declaració al Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid per un presumpte delicte d’ofensa als sentiments religiosos. Al sortir, desenes d’espontanis l’han rebut al crit d’"Em cago en Déu" i amb forts aplaudiments.

L’actor ha estat dins dels jutjats durant més de deu minuts. No ha declarat i ha remès un escrit en què assegura que el seu comportament no és un delicte. A la sortida, s’ha produït un petit aldarull amb algú a l’interior del mateix recinte, on s’ha pogut veure l’actor cridant a algú: "Vostè hauria de desaparèixer de la faç de la Terra", segons 'El Confidencial’.

Una vegada al carrer, Toledo ha declarat als mitjans que acatarà "qualsevol resolució que digui el jutge", però també considera que és fonamental que hi hagi un debat sobre si cal mantenir els cinc articles del Codi Penal sobre sentiments religiosos: "Ara mateix, s’estan criminalitzant els sentiments". 

La nit a comissaria

Toledo, que ha passat la nit a la comissaria, va ser arrestat aquest dimecres a la tarda per ordre del jutge, perquè no havia anat a les dues citacions judicials anteriors. L’actor ja va anunciar que no pensava anar voluntàriament a declarar i que esperaria pacíficament els agents al madrileny Teatro del Barrio. Finalment, va ser arrestat per la policia a les tres la tarda als voltants del seu domicili, com va confirmar ahir el mateix actor via Twitter.

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristiansva denunciar davant la Fiscalia uns comentaris difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que, segons el parer d’aquesta organització, vexaven els sentiments religiosos.

Notícies relacionades

En aquests comentaris l’actor qualificava d’"energúmena” una jutge de Sevilla que va decidir obrir judici oral a tres dones acusades d’un presumpte delicte contra els sentiments religiosos, per fer una processó amb una gran vagina, que van anomenar "la processó del cony insubmís".

"Jo em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria. Aquest país és una vergonya insuportable. Em pot el fàstic. Anaeu-vos-en a la merda. Visca el cony insubmís", va dir llavors l’actor en el seu perfil de Facebook.