la guerra dels màsters

La Universitat de Barcelona demana a Colau que aclareixi les seves insinuacions sobre l'oferta per acabar la carrera de manera «fàcil»

El centre critica que "es posi en dubte" l'honorabilitat de la institució i dels seus professionals

zentauroepp44052794 ada colau180831135012

zentauroepp44052794 ada colau180831135012 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Universitat de Barcelona (UB) ha demanata l’alcaldessa  de la capital catalana, Ada Colau, que aclareixi les seves "insinuacions" sobre l’oferta que aquesta hauria rebut per obtenir d’una manera "fàcil" la carrera de Filosofia"fàcil"Filosofia. A través de Twitter, la UB ha reclamat explicacions a Colau, ja que com a institució no poden "permetre cap ombra de sospita" sobre les seves titulacions. El centre exigeix també que "qualsevol sospita sigui denunciada, però de manera clara i puntual". 

Notícies relacionades

Segons ha explicat Colau a TV-3, quan es va presentar com a candidata a l’alcaldia va deixar aparcats els estudis de Filosofia, quan li faltaven únicament dues assignatures de lliure elecció. Més endavant, una alta directiva d’una gran multinacional es va assabentar que li faltaven uns quants crèdits per concloure els estudis i li va oferir ajuda. "Escolta, això ho podem fer molt fàcil", ha assegurat Colau que li va dir aquesta dona, a qui li va respondre que no, que ho faria com sempre i que acabaria els seus estudis quan tingués temps.

La UB reclama "responsabilitat i rigor"

En una sèrie de missatges a la xarxa social, la UB s’ha defensat: "No podem permetre que es dubti de l’honorabilitat de la universitat, el PAS, el PDI i els estudiants". "L’esforç i la dedicació són les úniques vies per aprovar els títols universitaris", han afegit. Per això, el centre reclama "responsabilitat i rigor als nostres polítics" i i insisteixen a convidar "a denunciar qualsevol acció fraudulenta".