POLÍTICA PENITENCIÀRIA

Interior autoritza acostar dos presos d'ETA, entre ells el que va voler atemptar contra el Rei

Marta Igarriz Iceta i Kepa Arronategui Azurmendi seran traslladats a presons de Saragossa i Logronyo

Manifestació. Bilbao a favor dels drets dels presos etarres, dissabte passat.

Manifestació. Bilbao a favor dels drets dels presos etarres, dissabte passat. / REUTERS / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La Secretaria General d’Institucions Penitenciàries ha ordenat aquest dijous el trasllat de dos etarres que compleixen condemnes per delictes de terrorisme a centres pròxims al País Basc. Es tracta de Marta Igarriz Iceta i Kepa Arronategui Azurmendi, segons ha informat el Ministeri de l’Interior.

Kepa Arronategui Azurmendi serà traslladat del Centre Penitenciari Almeria al de Zuera (Saragossa). La Junta de Tractament del Centre Penitenciari d’Almeria va proposar el mes de juny passat el seu trasllat per raons emparades en l’actual normativa de Protecció de Dades.

L’intern va ingressar a la presó el 17 d’octubre de 1997 i compleix una condemna de 158 anys, 8 mesos i 20 dies per assassinats, tinença d’explosius, danys, pertinença a banda armada i atemptat a l’autoritat (encara no se li ha aplicat l’acumulació jurídica de la pena que suposarà una condemna efectiva de 30 anys). Està condemnat per haver preparat un atemptat contra el Rei el 1997, en què va morir un ‘ertzaina’.

Des del 2005

Notícies relacionades

Marta Igarriz Iceta serà traslladada del Centre Penitenciari Castelló I al de Logronyo després que la Junta de Tractament proposés el mes d’agost passat l’acostament en vista de la seva evolució i la seva vinculació familiar.

La interna va ingressar a la presó l’11 d’abril del 2005 i compleix una condemna de 15 anys i sis mesos per tinença d’explosius i col·laboració amb banda armada. Ha complert les tres quartes parts de la condemna el novembre del 2016 i, segons Presons, ha admès la legalitat penitenciària al recórrer la seva classificació. El juliol del 2018, el Jutge Central de Vigilància Penitenciària li va concedir el segon grau.