Mesura del Govern

L'Estat es personarà contra la venda de vivendes a fons voltor a la Comunitat de Madrid

L'Executiu prepara una llei de la vivenda per acabar amb l'especulació de grups d'inversió privats

GRAF748. MADRID, 12/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, interviene en la sesión de control al Gobierno hoy en el Congreso. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF748. MADRID, 12/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, interviene en la sesión de control al Gobierno hoy en el Congreso. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern es personarà com a acusació particular al jutjat d’instrucció en la causa oberta contra la Comunitat de Madrid per la venda a fons d’inversió privats de vivendes públiques de l’Ivima.

Ho ha anunciat aquest dimecres el president, Pedro Sánchez, en resposta al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en la sessió de control al Congrés dels Diputats, que li ha preguntat quines mesures pensa prendre l’Executiu "per acabar amb la vivenda del lloguer".

Notícies relacionades

Sánchez, que ha començat felicitant Iglesias per la seva "tornada a la política activa", alhora que ha reconegut la feina de l’"extraordinària portaveu que l’ha suplert", amb referència a Ione Belarra, portaveu adjunta d’Units Podem, ha recordat que l’Executiu està preparant una llei de la vivenda que l’establirà com un servei públic en tot el territori nacional i posarà fi a la venda de vivenda pública a "fons voltor".

En aquest sentit, ha esmentat quel’Empresa Municipal de Vivenda i Sòl de Madrid va vendre 1.800 pisos i l’Ivima autonòmic gairebé 3.000, i ha anunciat que l’Advocacia General de l’Estat es personarà com a acusació particular al jutjat perquè la Comunitat assumeixi les seves responsabilitats per l’"intolerable abús" que va suposar aquesta pràctica.