PARLAMENT

La sessió de control al Govern de Pedro Sánchez al Senat, en directe

El cap de l'Executiu respondrà sobre l'estratègia a Catalunya i la condonació del deute

zentauroepp44912783 spain s prime minister pedro sanchez attends an election cam180907200645

zentauroepp44912783 spain s prime minister pedro sanchez attends an election cam180907200645 / JONATHAN NACKSTRAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, torna aquest dimarts al Senat en el seu primer ple del curs polític, en el qual contestarà tres preguntes de l’oposició sobre les declaracions del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, sobre les futures actuacions econòmiques i sobre la condonació de deute a certes comunitats autònomes.

El nou portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, demanarà a Sánchez una valoració política de les recents declaracions de Torra al Teatre Nacional de Catalunya. Amb aquestes paraules, el president exigia un referèndum d’autodeterminació i cridava a la desobediència si la sentència sobre els líders independentistes presos no és absolutòria. A més, Sofía Acedo qüestionarà com es garantirà la seguretat de policies i guàrdies civils desplegats a Ceuta i Melilla i l’anterior portaveu popular a la Cambra Alta, José Manuel Barreiro, preguntarà sobre "els primers indicis de desacceleració econòmica".

D’altra banda, la senadora de Ciutadans, Lorena Roldán plantejarà a l’Executiu que aclareixi quines mesures durà a terme per garantir la neutralitat de l’espai públic, després que el Govern i la Generalitat ho acordessin en la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya aquest dijous.

Sense independentistes

Segons han confirmat des del PDECat i des d’ERC, ni els seus diputats ni els seus senadors acudiran aquest dimarts a les Corts, per la celebració de la Diada. Així doncs, en principi serà un ple sense presència d’independentistes catalans.

Notícies relacionades

A més, els representants d’aquestes formacions presents al Congrés també seranpresents en les celebracions oficials de la Diada, que es faran a la Diagonal de Barcelona

El web d’EL PERIÓDICO li ofereix en directe aquesta sessió en què Sánchez respondrà les preguntes del Legislatiu.