DIADA 2018

L'extrema dreta independentista es cola en l'homenatge a Rafael Casanova

Quatre membres d'Alianza Nacional intenten entrar a la zona, però els Mossos ho impedeixen

El partit d'extrema dreta Plataforma per Catalunya també participa en l'homenatge al màrtir de 1714

zentauroepp44991265 pla obert del moviment identitari catal   mic  en l ofrena f180911135033

zentauroepp44991265 pla obert del moviment identitari catal mic en l ofrena f180911135033 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’extrema dreta ha fet acte de presència aquest dimarts en l’homenatge al monument de Rafael Casanova a Barcelona. Representants del Moviment Identitari CatalàPlataforma per Catalunya i SOM Catalans han acudit a la confluència de la ronda de Sant Pere amb Alí Bei per fer les seves ofrenes, entre les protestes de grups antifeixistes i d’altres assistents a l’acte.

Mig centenar de membres del Moviment Identitari Català (MIC), grup d’extrema dreta independentista, s’han colat en l’ofrena al crit de “Catalunya catalana” i hi han entrat amb pots de fum verd.

El grup d’ultres ja ha captat l’atenció a primera hora, quan s’han encarat amb assistents antifeixistes que demanaven que fossin expulsats de l’acte. Diversos agents dels Mossos han hagut d’intervenir per separar els dos grups.

Finalment, els membres del MIC han entrat a la zona acordonada per la policia reservada a partits i entitats per fer l’ofrena floral, i ho ha fet proferint lemes com ara“visca Terra Lliure”, “puta Espanya” i “Catalunya, ni espanyola ni musulmana”.

Aliança Nacional

Notícies relacionades

També s’ha registrat un altre incident lleu quan la delegació del partit d’extrema dreta Plataforma per Catalunya es disposava a fer la seva ofrena floral. Alguns participants han bloquejat el pas a la delegació al crit de "fora feixistes dels nostres barris", tot i que finalment el partit ha fet el seu homenatge.

Per la seva banda, tres membres d’Alianza Nacional (AN) han protestat a pocs metres del monument encapçalats pel seu líder, Pedro Pablo Peña. Els Mossos els han impedit arribar-hi i els ha separat de la resta de concentrats en l’acte: mentre els Mossos els custodiaven han desplegat una bandera tapant les seves cares, per la qual cosa els concentrats els han cridat "covards".