diada 2018

L'ANC exigeix al Govern que no l'hi deixi tot al carrer

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzié, ha reclamat "rigor, honestedat i determinació" als polítics

lainz44994661 moment del discurs que ha pronunciat la presidenta de l anc 180911192058

lainz44994661 moment del discurs que ha pronunciat la presidenta de l anc 180911192058 / Jordi Play

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La presidenta del’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), Elisenda Paluzié, ha arremès en el seu discurs després de la concentració de la Diada 2018Diada 2018 contra els polítics catalans i els ha reclamat que "prioritzin l’interès de país per davant dels de partit". En aquest sentit, Paluzié ha demanat "unitat" als polítics i que "no dilapidin les victòries" que ha aconseguitl’independentisme  "dient ara que l’1-O no era un referèndum".  "No tot ho ha de fer el carrer, ho hem de fer tots junts", ha sentenciat. 

Paluzié ha intervingut des de l’escenari de la manifestació independentista organitzada al llarg de l’avinguda Diagonal de Barcelona, en què també han intervingut el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, entre altres.

Notícies relacionades

La presidenta de l’ANC també ha exigit al Govern "rigor, honestedat i determinació" i que es prepari per a un nou "embat democràtic a l’Estat”. "Us demanem que ens tracteu com a adults", ha reclamat. 

En el seu discurs, llegit a l’escenari situat en el primer tram de la Diagonal, a Palau Reial, la presidenta de l’ANC ha lamentat les "debilitats" que es van veure després del 3 d’octubre i ha assegurat que "convertirem el judici [als polítics presos] en un bumerang contra l’Estat". "Tenim al davant un estat capaç de convertir un dret, el de votar, en un delicte", ha afirmat. En aquest sentit, Paluzié s’ha adreçat al milió de persones que, segons la Guàrdia Urbana, ha congregat la manifestació:"Heu demostrat que la repressió no ens ha vençut".