admissió a tràmit

El Constitucional estudiarà si Llarena va vulnerar els drets de Forcadell al rebutjar abstenir-se d'investigar-la

El recurs "planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina"

zentauroepp40705361 graf1236  barcelona  espa a   27 10 2017   la presidenta de 171030115758

zentauroepp40705361 graf1236 barcelona espa a 27 10 2017 la presidenta de 171030115758 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha decidit per unanimitat admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell contra la decisió de l’instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, de rebutjar de ple la recusacióPablo Llarena,  que va presentar contra ell, a l’entendre que no era prou imparcial per investigar-la.

Llarena va inadmetre el mes de juny passat la recusació de Forcadell per extemporània i per considerar-la un frau processal. Forcadell va acudir en empara al Tribunal Constitucional, a l’entendre que aquesta decisió vulnera el seu dret a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, a la defensa i al jutge imparcial. L’alt tribunal ha procedit a admetre la seva impugnació, com fins ara ha fet amb totes les interposades pels líders del procés processats per rebel·lió.

Notícies relacionades

En una providència, el TC justifica l’admissió en què el recurs "planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal" i que "pot donar ocasió al Tribunal per aclarir o canviar la seva doctrina com a conseqüència d’un procés de reflexió interna".

Per donar tràmit a la impugnació, la Sala Penal del Suprem disposa de 10 dies per remetre certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents. Aquest és el termini en què els que vulguin personar-se puguin comparèixer.