SINISTRE OCULT

Un dron espia dels EUA es va estavellar el juny a Cadis

Un web especialitzat revela l'accident, mantingut en secret per l'Exèrcit nord-americà

L'aparell s'ha utilitzat per a operacions de vigilància en diversos punts d'Europa

zentauroepp44932882 global hawk dron180907130416

zentauroepp44932882 global hawk dron180907130416

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un aparell no tripulat nord-americà 'RQ-4' Global Hawk, un dron espia del país nord-americà, es va estavellar el 26 de juny davant les costes de la localitat gaditana de Rota, segons ha revelat la pàgina especialitzada nord-americana 'The War Zone'.

La confirmació ha arribat per part del Centre de Seguretat de la Força Aèria, que ha assenyalat que hi ha una investigació en marxa per intentar aclarir les causes del succés.

"És política del Departament de Defensa i la Força Aèria no discutir l’anàlisi, conclusions o recomanacions de les investigacions de seguretat per protegir el procés de les indagacions", afegeix.

L’esmentada pàgina especialitzada ha ressaltat que es tracta del segon 'RQ-4' que ha perdut l’Exèrcit nord-americà durant l’últim any, després del sinistre d’un d’aquests aparells en una zona remota de Califòrnia el 21 de juny del 2017.

Notícies relacionades

Així, 'The War Zone' ha manifestat que, si bé no està clar per què Washington no havia informat sobre el sinistre, es podria deure a la naturalesa sensible de l’operació i l’interès per evitar que en transcendissin detalls per no posar en perill informació tecnològica de rellevància.

Aquests aparells han fet nombroses operacions de vigilància a Europa, especialment en missions de reconeixement a gran altitud a l’estd’Ucraïna  i la regió del mar Negre, així com al Mediterrani oriental, si bé, segons aquesta pàgina, han estat menys actius en aquesta zona en els últims mesos