AMB MOTIU DE LA DIADA

El Govern de Puigdemont apel·la també al "diàleg" sense renunciar a la "república"

L'anterior Executiu català demana als independentistes que no caiguin en provocacions

Assumeix que el camí de "la república" serà "llarg i complex"

zentauroepp40707047 barcelona 27 10 2017  el govern de carles puigdemont y los d171027220300

zentauroepp40707047 barcelona 27 10 2017 el govern de carles puigdemont y los d171027220300 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern que va encapçalar Carles Puigdemont en la passada legislatura, sis dels membres del qual són a la presó i cinc estan fugits de la justícia a l’estranger, ha emès aquest dijous un comunicat amb motiu de la Diada en el qual afirma que, malgrat el que s’ha viscut l’últim any, no es desvia del seu veritable propòsit. El text eludeix referències explícites a la via negociadora amb l’Estat, descrita pel president Quim Torra en la seva conferència de dimarts passat. I assumeix que el camí de "la república" serà "llarg i complex".

El to, en qualsevol cas, és conciliador, i en el text s’al·ludeix a la necessitat de mantenir una actitud de "propostes, construcció d’alternatives, de diàlegs amb tothom i de respecte a la diversitat". El document evita així entrar en qüestions com la desobediència i la construcció de majories sobiranistes més àmplies, terrenys que defensen diferents sectors de l’independentisme.

Autoafirmació

Així, el comunicat busca un mínim comú denominador en la mobilització de cara a la Diada d’aquest any.  "Demostrem que tot i les dificultats, el dolor i les incerteses, res ens pot robar l’esperança ni el coratge; res ens pot desviar del veritable propòsit dels nostres actes: la llibertat, la democràcia, el progrés social, la solidaritat, la pau", afirmen l’expresident, l’exvicepresident Oriol Junqueras, i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Serret.

Notícies relacionades

A més, el Govern de Puigdemont crida a una participació massiva en la Diada, que aquest any se celebrarà "en una circumstàncies excepcionals" i demana als participants no caure en l’"estratègia de la provocació que impulsen els que en tot aquest temps han actuat per dissoldre l’esperit cívic i pacífic del poble català".

Al peu del document, falta la firma de Santi Vila, que va dimitir el 26 d’octubre, un dia abans que el Parlament aprovés la declaració independentista.