NOVA REVELACIÓ

Un ambaixador va acompanyar Corinna en una reunió com a "representant" de Joan Carles I

El diplomàtic Manuel Alabart i la princesa es van veure amb un príncep saudita a Riad el 2007, informa 'Eldiario.es'

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images)

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images) / Mikhail Metzel (TASS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova revelació en el 'cas Corinna'. Un ambaixador d’Espanya va acompanyar la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein en una reunió celebrada el 2007 a Riad (Aràbia Saudita), amb el príncep i multimilionari Al-Waleed bin Talal, informa ‘Eldiario.es’. L’empresària es va presentar com a "representant" de Joan Carles I.

Segons aquesta informació, la presència del diplomàtic Manuel Alabart, consta en una nota del diari oficialista 'Al Riyad' datada el 6 de juny del 2007. La revelació coincideix amb la investigació de l’Audiència Nacional sobre les acusacions de Corinna contra el rei emèrit en unes gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo en els quals l’alemanya parlava de suposades activitats il·legals. El Congrés va bloquejar dimarts la petició d’Units Podem de crear una comissió d’investigació sobre aquest assumpte gràcies al rebuig del PP, el PSOE i Ciutadans.

La notícia d’'Al Riyad' destacava la presència de l’"ambaixador d’Espanya a l’Aràbia Saudita, Manuel Alabart", i que al final de la trobada, el príncep va oferir als seus convidats "un dinar".

Notícies relacionades

'Al Riyad' ressenyava que Corinna i el príncep Al-Waleed van analitzar en la trobada "oportunitats de cooperació i inversió a Espanya i les maneres d’enfortir les relacions bilaterals" entre els dos països. També van abordar la situació delFons d’Inversió Hispanosaudita d’Infraestructures i Energiaque es va presentar dues setmanes després a El Pardo, "els esforços del qual recolza des de la seva creació" Corinna.

En aquest fons, creat el 2006, van participar 14 grans empreses espanyoles, entre les quals destaquen OHL, ACS, Endesa, Sacyr, Acciona, Iberdrola, La Caixa i Técnicas Reunidas. Aquesta iniciativa va acabar en fracàs, ja que les firmes espanyoles van perdre la seva inversió, 21 milions d’euros, després que la part àrab incomplís les seves obligacions. Els àrabs havien d’aportar el 80% del pressupost.