PRESSUPOSTOS

Rivera recolzarà la reforma de la llei d'estabilitat si es tramita com a projecte de llei

Ciutadans exigeix que es pugui debatre i esmenar la norma al Congrés

jregue44357738 madrid  17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180827122000

jregue44357738 madrid 17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180827122000

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de CiutadansAlbert Rivera, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit recolzarà la modificació de la llei d’estabilitat pressupostària al Congrés dels Diputats si es tramita com a projecte de llei. Aquest canvi suposarà eliminar la capacitat de veto sobre el camí del dèficit del Senat, on el PP ostenta la majoria.

En una entrevista a TVE, Rivera ha assegurat que Ciutadans acceptarà que es debati sobre aquesta llei, però "amb drets a esmena". "No es pot canviar una llei per lectura única, això és seriós", ha explicat.

Mariano Rajoy va modificar la llei d’estabilitat el 2012 per donar a la Cambra alta l’última paraula en la tramitació del camí del dèficit, un pas previ necessari a l’aprovació delsPressupostos Generals de l’Estat. En l’actualitat, el PP compta amb majoria absoluta al Senat, per la qual cosa pot vetar l’objectiu que marqui l’Executiu de Pedro Sánchez.

Així, el dirigent de Ciutadans ha avançat que si el Govern espanyol accepta que es tramiti com a projecte de llei la seva formació hi votarà a favor. "Som demòcrates", ha al·legat. Rivera considera que la reforma de la llei d’estabilitat que arriba aquest dimarts al Congrés és "molt important", ja que els ulls d’Europa estan posats en aquesta llei per veure si es compleix el dèficit.

Moneda de canvi en una habitació fosca

"Com a demòcrata, aquesta llei no pot ser una moneda de canvi entre Iglesias i Sánchez en una habitació fosca", ha reiterat, mentre sobre l’eliminació del veto del Senat ha explicat que ha de ser matèria de debat parlamentari.

Notícies relacionades

Rivera, que en nombroses ocasions ha exigit la reforma del Senat, ha assegurat que, segons el seu punt de vista, la Cambra alta hauria de transformar-se o directament "tancar-se". "És una cambra que no serveix els interessos territorials", ha reblat.

Fonts del partit asseguren que no "es pot governar a base de decretassos", "lectures úniques" i "urgències". Però han confirmat que Ciutadans acceptarà la iniciativa si es tramita com a projecte de llei i aquesta posició serà traslladada a la Mesa del Congrés, que es reuneix aquest dimarts.