INICIATIVA PARLAMENTÀRIA

Ciutadans proposa la supressió de l'impost de successions a tot Espanya

"Volem acabar amb un sistema caòtic i injust", afirma Rivera

zentauroepp44821299 graf2266  barcelona  29 08 2018   el presidente de cs  alber180903135537

zentauroepp44821299 graf2266 barcelona 29 08 2018 el presidente de cs alber180903135537 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de CiutadansAlbert Rivera, ha anunciat aquest dilluns la intenció de la seva formació de registrar al Congrés una iniciativa per a la supressió de l’impost de successions a tot Espanya, una reivindicació que el partit taronja rescata periòdicament. Amb aquesta iniciativa, ha afirmat Rivera, la formació busca posar fi a la "injustícia i desigualtat" que, segons el seu parer, suposa la seva actual aplicació en mans de les comunitats autònomes.

Ciutadans ha adoptat aquesta decisió en la reunió del seu comitè permanent nacional i la formalitzarà aquest dimarts al Congrés. "Volem acabar amb un sistema caòtic i injust", ha explicat Rivera, que vol posar fi a "situacions surrealistes" que porten els ciutadans a "haver de decidir on es moren".

Suprimir les duplicitats

La formació calcula quel’impacte econòmic d’aquesta mesura s’acostaria als 2.000 milions d’euros, una quantitat que proposa finançar amb la supressió de duplicitats en l’Administració. Per a això, proposarà també la creació al Congrés d’una comissió d’estudi de les duplicitats que hi ha a tot Espanya.

Notícies relacionades

Rivera ha considerat que aquest mesura contrasta amb la voluntat del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, de "podemitzar" l’economia "posant la mà a la butxaca" de les classes mitjanes amb pujades d’impostos.

L’anunci del líder de Ciutadans arriba després que el PSOE i Podem hagin parlat de la possibilitat de pujar l’IRPF per a ingressos anuals a partir de 150.000 euros.