CONSELL DE MINISTRES

El Govern inicia el procediment per exhumar Franco

El Consell de Ministres també preveu aprovar la creació d'un consell assessor per reformar la llei d'enjudiciament criminal des d'una perspectiva de gènere

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres ha iniciat aquest divendres el procediment per exhumarFrancisco Franco del Valle de los Caídos, amb l’aprovació d’un acord d’incoació que obre el termini perquè la família del dictador presenti al·legacions.

L’ha presidit la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ja que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, es troba aquesta setmana en una gira per quatre països d’Amèrica Llatina i hi acudiran tots els ministres excepte el titular d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell.

Aquell termini, de 15 dies, permetrà als afectats per l’exhumació presentar al·legacions, personar-se o comunicar el lloc on desitgen que siguin sepultades les restes de Franco.

Notícies relacionades

Es tracta d’un tràmit tècnic amb què l’Executiu inicia un procés que, calcula, es pot demorar fins a final d’any.

En el Consell de Ministres també s’aprovarà la creació del Consell Assessor per a la revisió de la Llei d’Enjudiciament Criminal des d’una perspectiva de gènere i la concessió directa d’una subvenció a les ciutats de Ceuta i Melilla per a la millora de l’atenció deixada als centres d’acolliment de menors estrangers no acompanyats.

zentauroepp44756615 pla mig de la vicepresidenta del govern espanyol  carmen cal180824133328

zentauroepp44756615 pla mig de la vicepresidenta del govern espanyol carmen cal180824133328 / Tania Tapia