PATRIMONI MUNDIAL PER LA UNESCO

La muralla romana de Tarragona torna a lluir llaços grocs

L'ajuntament els va retirar la setmana passada després de la polèmica política generada

El PP anuncia que el consistori tornarà a treure'ls "de manera immediata"

foto 3389733

foto 3389733

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els llaços grocs han tornat aquest dimarts a la muralla romana de Tarragona, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, després de ser retirats la setmana passada per la polèmica política generada.

Desenes de llaços grocs tornen a lluir a la xarxa de seguretat de la muralla. La nit de dimarts de la setmana passada, una brigada municipal en va retirar desenes per ordre de l’equip de govern (PSC-PP).

La mesura va arribar després que el grup municipal del PP n’hagués demanat la retirada i hagués anunciat que "perseguirien" els "vàndals" que els pengessin.

També diversos membres de Ciutadans havien criticat els llaços a les xarxes socials, com la diputada tarragonina Lorena Roldán.

L’equip de govern, en un succint comunicat, va informar després d’haver-los retirat que la "decisió" era seva perquè "no es podia permetre per més temps, perquè la muralla és una de les parts més importants del patrimoni històric de la ciutat". "No només altera la visibilitat del monument, sinó que posa en risc la conservació de la mateixa xarxa", va concloure.

La CUP va repudiar llavors la decisió i va animar els ciutadans a "restituir" els símbols i penjar-ne "molts més".

Notícies relacionades

El portaveu del grup municipal del PP a Tarragona i primer tinent d’alcalde de la ciutat, José Luis Martín, ha anunciat aquest dimarts que tornaran a retirar els llaços grocs "de manera immediata". "Aquestes accions són inacceptables i demostren un flagrant menyspreu a la ciutat" a l’"atacar" el patrimoni, ha afirmat, abans d’assegurar que perseguiran els "vàndals" que les han portat a terme: "És lamentable –ha afegit– que brètols embrutin monuments que són Patrimoni de la Humanitat per mostrar missatges polítics".

Els CDR han aplaudit que tornessis a aparèixer aquests símbols al monument: