ELECCIONS MUNICIPALS

El PDECat refreda la candidatura unitària sobiranista a Barcelona

Bonvehí acusa el PP i Ciutadans de crear un clima de violència política

zentauroepp44415498 pla curt del nou president del pdecat  david bonveh   dalt d180722195036

zentauroepp44415498 pla curt del nou president del pdecat david bonveh dalt d180722195036 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president del PDECatDavid Bonvehí, ha refredat aquest dilluns la possibilitat d’una candidatura unitària independentista en les eleccions municipals de l’any que ve a la capital catalana i en altres municipis. Sobre Barcelona i respecte a la iniciativa de primàries del’ANC i de Jordi Graupera, Bonvehí ha dit: “Les primàries de moment no es poden dur a terme perquè ERC i la CUP diuen que no i, per tant, no ens quedem aturats i seguim els nostres processos interns de primàries”.

"Si tots els partits no estan disposats a presentar llistes unitàries –ha afegit– segurament perd sentit fer aquestes primàries només amb un sector de l’independentisme. Continuarem parlant amb l’ANC i les entitats que poden aportar aquestes iniciatives, estem disposats a anar a la unitat si hi són la resta de partits, però no si estan els altres partits. És evident que no és viable, ens sembla que perd part del sentit, no seria el nostre model".

No és violència política

Notícies relacionades

"Es vol instal·lar un clima de violència per raons polítiques, és mentida, i hi ha partits que continuen fent veure que és violència per motius polítics, Ciutadans i el PP s’equivoquen enormement, estan intentant fracturar la societat", ha afirmat Bonvehí sobre els esdeveniments del parc de la Ciutadella en els quals un home va agredir una dona que retirava llaços grocs.

"Ha quedat acreditat que no era per motius polítics", ha insistit. "Es treuen els llaços amb violència o amb males arts, o amb mitjans perillosos”, s’ha queixat el dirigent independentista.