EXHUMACIÓ

La família de Franco es farà càrrec de les restes del dictador

El net del dictador descarta recórrer la decisió del Govern

zentauroepp44737710 madrid  21 08 2018  valle de los caicos   foto  jos  luis ro180822142318

zentauroepp44737710 madrid 21 08 2018 valle de los caicos foto jos luis ro180822142318 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La família de Franco ha afirmat que es farà càrrec de les restes del dictador i que presentarà les al·legacions oportunes en els 15 dies de termini establerts pelGovern, tot i que descarta recórrer la decisió del’Executiu.

El net de Franco, Francis Franco ha assegurat que “per descomptat” que la seva família es farà càrrec de les restes: “No el deixarem en mans del Govern”.

A més, ha assegurat que no vol que hi hagi “una utilització política sobre el cadàver del seu avi”. Sobre la possibilitat d’impugnar el reial decret, el net de Franco ha afirmat que “gastar diners en contra d’un Govern és perdre el temps, perquè si ho fan i l’exhumen, seria un brindis al sol”.

Notícies relacionades

Preguntat sobre la possibilitat d’enterrar-lo al costat de la seva dona, Carmen Polo, al panteó que la família té a la capella del cementiri de Mingorrubio, a El Pardo (Madrid), ha apuntat que “avui dia no es contempla”, perquè on la dona de Franco està enterrada “no hi ha seguretat”, ha dit en una entrevista publicada pel diari ‘La Razón’.

En l’entrevista també assegura quel’exhumació  de Franco no és “tan urgent”, ni per a ell “ni per al 90% dels espanyols”. “L’Executiu té pressa perquè no tenen gaire legislatura per davant, són el Govern menys votat de la història i no representen gairebé ningú”, ha postil·lat.