REVELACIÓ

L'assaltant de Cornellà es va acomiadar de la seva dona amb un SMS

«Me'n vaig, si Déu vol, al gran lloc que és a dalt», li va escriure Taib la seva esposa, de qui s'estava separant

«Aquest assumpte va en contra de la meva religió», va plasmar l'investigat també en un escrit d'oració

zentauroepp44709938 180820111616

zentauroepp44709938 180820111616 / CAMINAL DANNY

3
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Abdelhouahab Taib, l’algerià de 29 anys que va morir aquest dilluns abatut després d’atacar una comissaria dels Mossos a Cornellà, es va acomiadar de la seva dona, de qui s’estava separant, amb un SMS, enviat la vigília de l’atac. “Me’n vaig, inshallá (si Déu vol), al gran lloc que és a dalt”, li va comunicar.

Aquest SMS consta en el sumari del cas que instrueix l’Audiència Nacional amb altres escrits trobats en el registre del domicili familiar. En un d’ells, difós per la cadena SER i que els investigadors consideren com un “escrit d’oració” i no una carta de suïcidi, Taib demana “ajuda” a Déu i al·ludeix a un “assumpte” que és “una maledicció” per a ell, tot i que no concreta a què es refereix.

Manuscrit trobat a casa de l’atacant de Cornellà difós per la cadena SER.

Aquesta és la traducció que ha divulgat aquest mitjà de la carta manuscrita de Taib:

“Oh Déu et demano clemència de la teva saviesa i demano clemència del teu poder i et suplico a la teva gran generositat ja que ets el més poderós i jo el menys ja que tu ets el savi i jo el menys i tu saps més enllà o Déu si saps que en aquest assumpte hi ha (...) el bé per a mi per a la meva religió i la meva subsistència i tot relacionat amb mi i al que m’has predestinat, facilita-m’ho i beneeix-ho per a mi oh Déu si saps que aquest assumpte (...) va en contra de la meva religió i del meu aliment allunyat de mi i fes que el meu destí sigui bo i fes que l’accepti”.

Intent de redempció

La fiscalia sospita que l’autor de l’atac a la comissaria va actuar en un moment de controvèrsia personal greu motivat per la seva condició d’homosexual dins del col·lectiu musulmà i que va atacar els agents en un intent de “redempció religiosa”.

Fonts fiscals citades per l’agència Efe aprecien una motivació religiosa en l’actuació de l’assaltant, la intenció del qual va poder ser, segons les primera investigacions, suïcidar-se o morir matant. L’SMS de comiat a la seva dona apuntalaria aquestes sospites.

Les primeres hipòtesis del ministeri públic apunten que l’atacant, mogut per la vergonya que sentia per la seva condició sexual, es va refugiar en la religió i va començar a ser més extrem en la pràctica de l’islam, de manera que amb l’atac va buscar redimir-se des d’un punt de vista religiós i morir així “amb bona fama”.

Clara intenció de clavar el ganivet

Segons les gravacions de la comissaria, els investigadors creuen que Taib tenia una clara intenció de clavar el ganivet a la mossa que el va acabar abatent, ja que es va llançar cap a ella i, després d’un intent fallit, la va perseguir per les dependències policials.

En total, l’agent va disparar en quatre ocasions a l’assaltant, si bé només tres van impactar, segons les mateixes fonts.

Amb tot, no es descarta de moment la intenció terrorista de l’abatut, de qui no hi havia constància que s’intentés suïcidar en una altra ocasió, pel que l’Audiència Nacional continuarà investigant els fets.

Fins ara no hi ha constància que pertanyés a l’Estat Islàmic ni s’ha trobat a casa seva material relacionat amb l’organització terrorista, si bé els agents sí que van trobar el text de l’última oració que va fer abans de l’atac.

Suports informàtics per examinar

Encara queden per examinar els suports informàtics intervinguts i practicar més diligències que permetin dilucidar si l’assaltant va tenir un canvi rellevant que el portés a actuar d’aquesta forma i sobretot si van intervenir-hi terceres persones.

Notícies relacionades

Per tant, els diferents cossos de seguretat continuaran treballant en la investigació sota la mateixa fórmula que l’adoptada després dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) del 17 d’agost del 2017.

La investigació serà centralitzada pel Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme (CITCO) del qual formen part entre d’altres Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra, sota la direcció del jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno i de la Fiscalia d’aquest tribunal.