PROTESTA CONTRA FELIP VI

La Generalitat defensa que la pancarta contra el Rei era «segura»

Torra insisteix que el Govern està «compromès amb la llibertat d'expressió fins a les últimes conseqüències»

jgblanco44680023 barcelona 16 08 2018 pancarta contraria al rey felipe foto a180817004024

jgblanco44680023 barcelona 16 08 2018 pancarta contraria al rey felipe foto a180817004024 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president català, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que la pancarta contra la presència del Rei a Barcelona amb motiu del 17-A era “segura” i que el seu Govern “és compromès amb la llibertat d’expressió fins a les últimes conseqüències”.

La Delegació del Govern a Catalunya va demanar divendres informació als Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament de Barcelona sobre la pancarta contra el Rei que grups independentistes havien penjat d’un edifici a la plaça Catalunya per determinar si la lona “dificultava la plena seguretat” de l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d’agost de l’any passat.

En declaracions a TV-3, Torra ha dit estar “completament en desacord” amb la Delegació del Govern a Catalunya, ja que “la pancarta era segura”.

A més, Torra ha assenyalat que el Govern “està compromès amb la llibertat d’expressió fins a les seves últimes conseqüències”: “Per a mi, l’important és que la ciutadania s’expressi en llibertat”, ha puntualitzat.

Salutació a la dona de Forn

Respecte a si va mantenir alguna conversa amb el monarca Felip VI durant l’acte d’ahir, el president ha explicat que el va presentar a la dona de l’exconseller de l’Interior a presó, Joaquim Forn: “Ens va donar la mà, però no va fer cap comentari”, ha assegurat.

Notícies relacionades

Torra ha reiterat el seu compromís cap a les víctimes dels atemptats del 17-A, a qui ha demanat que “es posin personalment en contacte” amb ell si algú “no s’ha sentit ben atès”, perquè “això ho hem d’arreglar”.

En aquest sentit, ha admès que caldrà “revisar” el que “no s’ha fet bé” en l’atenció a les víctimes i familiars després dels atemptats terroristes.