82è ANIVERSARI DE L'AFUSELLAMENT DE LORCA

Gibson: «És una vergonya que a les cunetes hi hagi encara 115.000 víctimes de la guerra civil»

L'hispanista anima el Govern i la Junta a complir el compromís de buscar les restes del poeta

zentauroepp37749404 barcelona  20 03 2017 el escritor ian gibson presenta su lib180818105208

zentauroepp37749404 barcelona 20 03 2017 el escritor ian gibson presenta su lib180818105208 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’hispanista Ian Gibson, un dels experts més grans del món en la vida i obra de Federico García Lorca, ha considerat “una vergonya” que a Espanya encara es trobin en cunetes unes 115.000 víctimes de la guerra civil, amb el poeta nascut a Fuente Vaqueros com el desaparegut “més simbòlic”.

En un comunicat remès a l’Associació Veritat Justícia i Reparació de Granada amb motiu del 82è aniversari de l’afusellament de García Lorca, Gibson confia en el nou compromís adquirit per la Junta d’Andalusia de patrocinar aviat a Alfacar una altra recerca de la fossa que podria allotjar-ne les restes.

“Que sàpiguen complir la seva paraula com més aviat millor perquè sortim de dubtes”, ha assenyalat l’hispanista, a qui li sembla “incomprensible” la negativa a trobar les restes expressada per familiars de García Lorca.

“Jo sí vull que el trobin i, com jo, milers de persones al voltant del món que admiren profundament la seva obra i lamenten el seu assassinat. En això va a més el bon nom d’Andalusia i d’Espanya”, ha afegit.

Notícies relacionades

L’expert ha recordat finalment que es manté l’“assignatura pendent” del pròxim barranc de Víznar, on hi ha centenars, potser milers, de víctimes dels alçats contra la legalitat republicana, i ha apostat per “seguir, cada un a la seva manera, amb la lluita”.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha recordat aquest diumenge en el seu compte de Twitter un dels poetes més grans del segle XX amb una de les frases del dramaturg més emblemàtiques: “En la bandera de la Libertad bordé el amor más grande de mi vida”, assenyala Sánchez al tuit que conclou amb les etiquetes #FedericoGarcíaLorca #82AñosDelAsesinato.