ANIVERSARI DELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

La Moncloa esborra per error la bandera espanyola en un tuit de Sánchez en català pel 17-A

Al principi no apareixia l'ensenya i l'escut, però després el compte oficial ha esborrat el missatge i n'ha publicat un de nou amb l'error ja reparat

2018-08-17-10 53 50-pedro-snchez-sanchezcastejon- -twitter

2018-08-17-10 53 50-pedro-snchez-sanchezcastejon- -twitter

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Presidència del Govern ha corregit un tuit en català publicat en el compte del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, en homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils que traduïa un missatge anterior en castellà, però eliminava de la imatge que acompanya el text l’escut oficial i els colors de la bandera espanyola, símbols de la Nació.

A primera hora d’aquest divendres, el compte oficial de Sánchez a Twitter publicava dos missatges de record i homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils de fa un any. El primer dels tuits estava escrit en castellà i sobre la imatge que acompanyava el text apareixien l’escut i els colors de la bandera espanyola, símbols que han desaparegut en un tuit posterior escrit en català.

"Sempre amb les víctimes", és el lema imprès sobre una fotografia aèria de la Rambla que acompanya el missatge escrit en el compte del president, que remarca en el primer aniversari de l’atac: "La unitat de tota la societat espanyola ens fa forts contra el terror i la barbàrie. Aquest #17A i sempre, serem a Barcelona al costat de les víctimes, solidaris amb el seu dolor, units en el record. "Ferms davant de la desraó del terrorisme. #BCNciutatdepau, Espanya és país de PAU".

Aquest missatge es va reproduir una hora després en el compte del president en català, però amb una diferència. De la foto van desaparèixer l’escut i els colors de la bandera espanyola.

Veu d’alarma del PP

Des del PP es van adonar de les diferències i alguns dels seus diputats ja van publicar missatges criticant el missatge en català: "L’amoralitat del relativisme moral del senyor Pedro Sánchez, president del Govern d’Espanya gràcies a una moció de censura al qual van donar suport els separatistes," ha escrit la diputada Pilar Marcos.

Notícies relacionades

A les 11.00 hores, dues hores després de la publicació del tuit en català, la Moncloa l’ha corregit i ja ha inclòs la bandera i l’escut d’Espanya, tal com apareixia en la versió en castellà del missatge de Sánchez. Ha sigut un "error en la configuració" del tuit en català, s’han justificat des de l’equip de Sánchez.

Fonts de l’Executiu també han volgut deixar clar que a Instagram i a Facebook es van penjar bé des del principi.