Compareixença davant els mitjans

Casado qualifica de "canallada" la carta dels presos sobre el 17-A

El president del PP defensa que no es pot "posar en dubte" l'actuació i col·laboració del CNI i les forces estatals

pablo casado 43183897892

pablo casado 43183897892

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha qualificat de "vergonyant" i de "canallada" la carta dels presos sobre el 17-A, en què afirmen que hi va haver "falta de col·laboració" de l’Estat en l’operació policial. Casado ha afirmat que no "es pot posar en dubte" l’actuació i col·laboració del CNI i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb els Mossos i la Guàrdia Urbana i ha dit que no acceptarà "ni una lliçó" dels exmembres del Govern que són a la presó.

"Insinuar que es pugui ocultar informació o que hi hagi algun vincle amb la cèl·lula és intolerable, injust i una canallada", va manifestar Casado. El president popular ha defensat la tasca de les forces estatals i, en canvi, ha fet menció de la portada d’'El Mundo', que apunta que els Mossos van negar "informació clau" a la policia espanyola.

Casado, que serà divendres en els actes de Barcelona en record de les víctimes del 17-A,ha demanat que no es toleri que hi hagi cap "ultratge o manifestació crítica" contra el rei Felip VI "com va passar l’any passat".

Imam de Ripoll

A la carta publicada en diversos mitjans aquest dimecres, els antics membres del Govern també han lamentat la relació "estreta" entre l’imam de Ripoll, presumpte cap dels atemptats, i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). En la missiva remarcaven el caràcter solidari de la ciutadania i elogiaven l’actuació dels Mossos i altres cossos d’emergències.

Unes afirmacions que han aixecat polseguera en el PP polseguera en el PP, que ha criticat durament la carta. El president del partit va afirmar que fins ara han sigut "respectuosos" amb l’actuació dels Mossos perquè volien posar per davant les víctimes. Però va advertir que rere la carta no acceptaran que "insinuï" que hi va haver manca de col·laboració o que, fins i tot, existissin vinculacions entre la cèl·lula i els serveis d’intel·ligència.

"Nosaltres hem sigut responsables i lleials, no permetrem cap acusació falsa ni injusta", ha denunciat des d’Almeria. En aquest sentit, ha defensat la tasca realitzada per tots els cossos de seguretat estatals, el Ministeri de l’Interior i el Govern espanyol.

Traves dels Mossos

En canvi, sí que s’ha fet ressò del que publica 'El Mundo' sobre les dificultats que haurien posat els Mossos a la resta de cossos investigadors. "Hi va haver plena col·laboració fins i tot amb terminis i condicionants que en alguns llocs van marcar els Mossos i la Guàrdia Urbana", va declarar. "Exigeixo que el govern d’Espanya ho faci i no tingui equidistàncies entre independentistes i els servidors públics que van actuar amb absoluta lleialtat i professionalitat", va reblar.

Notícies relacionades

A més, a 24 hores dels actes d’homenatge a les víctimes, el líder popular ha exigit al Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que no tolerin cap "ultratge o manifestació crítica" cap al rei Felip VI, que serà a Barcelona.

Casado també ha valorat un altre tema d’actualitat política com és la proposta de Podem d’apujar impostos a les grans corporacions i a les grans fortunes. "No volem que s’apugin impostos i que es torni a danyar la recuperació econòmica que vam aconseguir amb el govern del Partit Popular", ha afirmat. El president del PP viatjarà aquest dimarts a Melilla per conèixer de prop la situació creada per la crisi migratòria.