DEFENSA

Llarena demana empara al CGPJ per la demanda civil presentada per Puigdemont

Segons 'El Español', el magistrat considera que es tracta d'un «atac planificat, groller i fraudulent»

undefined44440908 el magistrat pablo llarena intervenint als cursos d estiu de180725183638

undefined44440908 el magistrat pablo llarena intervenint als cursos d estiu de180725183638 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge del Tribunal Suprem que investiga la causa per rebel·lió contra polítics independentistes, Pablo Llarena, ha sol·licitat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per defensar-se de la demanda civil que l’expresident Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig van presentar contra ell a Bèlgica, segons informa ‘El Español’.

El magistrat considera que es tracta d’un “atac planificat, groller i fraudulent”. Segons l’esmentat diari, la petició d’empara de Llarena s’estudiarà aquest dijous en la comissió permanent del CGPJ.

Notícies relacionades

El magistrat estava citat davant del jutge de Brussel·les el 4 de setembre, tot i que no se li ha notificat la citació perquè la justícia espanyola l’ha tornat a Bèlgica sense complimentar, al·legant que afectava la sobirania de l’Estat.

La demanda dels polítics catalans esgrimeix que la instrucció de Llarena vulnera el dret dels polítics catalans a un judici just i es basa en una declaracions del jutge del 23 de febrer a Oviedo, quan va dir que els polítics empresonats “no són presoners polítics”. “Va emetre una opinió abans del judici, fora dels tribunals i per tant, va prejutjar”, va explicar l’advocat de Puigdemont a Bèlgica, Paul Bekaert, als mitjans.