Futurs comicis

Ciutadans «ultima» la candidatura de Valls per a l'alcaldia de Barcelona

La formació taronja assegura que la llista inclourà figures de la societat civil

zentauroepp43865037 former french prime minister manuel valls attends a session 180625143233

zentauroepp43865037 former french prime minister manuel valls attends a session 180625143233 / PHILIPPE LOPEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans està “ultimant” una candidatura encapçalada per l’exprimer ministre de França, Manuel Valls, per a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, segons ha afirmat el president de la formació taronja, Albert Rivera, que ha precisat que la societat civil també hi serà “molt present”.

“Estem ultimant aquesta candidatura per guanyar al separatisme i a [l’alcaldessa de Barcelona, Ada] Colau a Barcelona” i “en poques setmanes, a la tornada d’agost, ho podrem concretar”, ha declarat.

Va ser el mateix Valls el que, el 20 d’abril passat, va dir que Ciutadans li havia proposat aspirar a l’Alcaldia de la Ciutat Comtal i que s’ho pensaria, i després Rivera va confirmar que havien iniciat els contactes amb aquesta finalitat.

El líder de la formació taronja considera que la suma de la força d’un candidat com Valls i la del partit que va guanyar els últims comicis autonòmics a Catalunya pugui donar lloc a una opció “molt atractiva i molt transversal per a la societat”. L’objectiu, ha indicat, és que Barcelona, “en comptes d’estar en mans del separatisme, pugui estar en la via constitucionalista”.

Rivera ha admès que encara hi ha “molts serrells” pendents respecte a la fórmula concreta de la candidatura, però ha afirmat que “una de les potes i la força” de la mateixa és Ciutadans i que “la societat civil hi serà molt present”.

“Si som generosos i intel·ligents, es pot sumar molta gent que ni tan sols estigui en la vida política”, de manera que sigui “un projecte de la societat civil, no només de partits, amb una visió molt àmplia per transformar Barcelona”, ha manifestat.

PSC i PP, fora de la iniciativa

Quant a la possible participació d’altres partits en aquesta llista municipal, ha dit: “Lamentablement, el PSC ja s’ha desmarcat” i ha dit que de cap manera “hi serà”, mentre que “el PP tampoc hi és i a Barcelona les enquestes el deixen fora de l’Ajuntament”.

El president de Ciutadans ha assenyalat que l’objectiu és que “la gent vulgui venir a viure” a la capital catalana i no es vegi dissuadida per “problemes” relacionats amb el turisme, el ‘top manta’, la conflictivitat entre taxis i VTC i l’“aturada” produïda pel “separatisme”.

Respecte als possibles pactes que Ciutadans podria assolir amb altres partits després de les eleccions municipals i autonòmiques de 2019, Rivera ha dit que ara no pensa en aquest assumpte, tampoc per als comicis generals. Així, a Andalusia –la primera regió on se celebraran eleccions–,l’objectiu és “guanyar al PSOE”, perquè “37 anys del mateix Govern en una comunitat autònoma és insuportable”.

Notícies relacionades

El líder de la formació taronja ha ressaltat que la situació ha canviat respecte a les eleccions de 2015, ja que Ciutadans ha acumulat diversos anys de treball en ajuntaments i Parlaments autonòmics i les enquestes el situen com a possible alternativa de govern en diferents llocs.

“Ara no ens plantegem donar-li la investidura a ningú, ens plantegem liderar-la i buscar recolzaments”, ha comentat, assegurant que la posició ideològica de Ciutadans i la seva tradició d’arribar a acords amb altres forces polítiques facilitarà la consecució de pactes que li permetin encapçalar governs autonòmics i municipals.