EL POLS SOBIRANISTA

Cs denuncia Torrent davant de la fiscalia per admetre la moció de la CUP

El partit taronja considera que el president del Parlament i la resta de representants de JxCat i ERC a la Mesa van cometre prevaricació

zentauroepp43862468 barcelona  20 06 2018 ple al parlament  sesion de contol al 180813133843

zentauroepp43862468 barcelona 20 06 2018 ple al parlament sesion de contol al 180813133843 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans ha presentat una "denúncia penal" davant de la fiscalia contra el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de representants de Junts per Catalunya i ERC a la Mesa per un presumpte "delicte de prevaricació", a l’haver permès l’admissió a tràmit d’una moció "rupturista" de la CUP.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, després que el 26 de juny passat la Mesa del Parlament admetés a tràmit una moció de la CUP en la qual es demanava reafirmar la validesa de la declaració independentista del 9 de novembre del 2015, que afirmava que les lleis i mocions que aprovi la Cambra catalana prevalen respecte a les sentències del Tribunal Constitucional (TC).

La denúncia contra Torrent i els altres tres membres de la Mesa que van votar a favor de l’admissió a tràmit de la moció –Josep Costa i Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC)– va ser presentada divendres passat davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

"Inacció" del Govern central

Notícies relacionades

Segons Carrizosa, la posterior aprovació de la moció en l’últim ple situa el Parlament "novament en el marc del cop a la democràcia" de l’any passat, ja que demostra que les formacions independentistes "continuen amb el seu propòsit", i la Mesa representa "un òrgan essencial" per als "plans del govern separatista de Quim Torra".

El dirigent de Ciutadans ha explicat que el seu grup ha presentat ara la denúncia davant de la "inacció" del Govern central. Així mateix, ha demanat a Pedro Sánchez que "no miri a cap a un altre costat per ser ostatge dels independentistes".