canvi polític

Valerio acusa a Casado de voler escorar Espanya cap a l'extrema dreta

La ministra de Treball considera que el nou PP intenta fer-li la competència a Vox

zentauroepp44638034 graf5020  barcelona  espa a   12 08 2018   pepe  lvarez  d  180812142612

zentauroepp44638034 graf5020 barcelona espa a 12 08 2018 pepe lvarez d 180812142612 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha acusat avui el líder del PP, Pablo Casado, d’intentar "escorar a l’extrema dreta" a Espanya i ha destacat que, davant això, el Govern de Pedro Sánchez està intentant "reorientar el barco", després d’anys de "sacrificis" per part dels espanyols.

En un acte a Barcelona per commemorar el130 aniversari de la creació de la UGT, Valerio ha destacat que el PSOE, amb la moció de censura, va aconseguir "acabar amb un Govern que provocava descrèdit polític i institucional, a Espanya i de cara al món, i causava vergonya, incredulitat, amb una simbiosi de corrupció enorme".

Segons Valerio, durant l’etapa de Govern de Mariano Rajoy els espanyols van haver d’afrontar "sacrificis" que els van obligar a "estrènyer-se el cinturó", ja que es van deteriorar els serveis públics, es van baixar els salaris, es va trencar la cohesió social i es va deixar la guardiola de les pensions "sota mínims".

Competència amb Vox

"A alguns dirigents recentment elegits de la dreta (en al·lusió a Casado) no els semblava prou escorat a la dreta, que ara ho pretenen escorar a l’extrema dreta, fent la competència amb Vox. Estaria bé que tinguessin responsabilitat d’Estat, com ens demanaven a nosaltres, que prediquessin ara amb l’exemple," ha indicat la ministra.

Notícies relacionades

Valerio ha reconegut que el Govern de Sánchez no ho tindrà fàcil a l’hora de revertir la situació en què va quedar Espanya després del Govern del PP: "L’objectiu és tenir el 100% de possibilitats de fer tot el que volem per a aquest país, però entre zero i 100 sempre hi ha un marge per aconseguir alguna cosa i superar el 50% dels objectius que ens hem marcat. Si aconseguim el 100%, podrem anar de celebració".

En el seu afany per "reorientar el barco", el Govern de Sánchez apostarà a tota hora pel pacte social i se centrarà més en reformes concretes que en macros, a causa del poc temps que queda de legislatura, segons Valerio, que ha assegurat que estan intentant "revisar algunes de les barrabassades" que va deixar l’executiu del PP. EFE