CONFRONTACIÓ AL BAIX CAMP

Ciutadans sostreu una pancarta de l'Ajuntament de Reus i genera un enfrontament

Entre el grup implicat hi havia dos regidors del partit a la capital del Baix Camp

L'alcalde interposarà dues denúncies: una per defensar la institució i l'altra per amenaces contra ell

jregue44612899 pla tancat de la pancarta de  llibertat presos pol tics  pen180810142728

jregue44612899 pla tancat de la pancarta de llibertat presos pol tics pen180810142728 / Mar Rovira

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de militants de Ciutadans, entre els quals hi havia dos dels quatre regidors d’aquest partit a Reus, han tret aquest divendres una pancarta en favor de l’alliberament dels polítics presos que penjava de l’ajuntament  de la capital del Baix Camp. Els fets s’han dut a terme dins del marc d’accions impulsades principalment per Cs per treure la simbologia independentista que hi ha a tot el territori català. 

Aquesta acció ha comportat una confrontació entre aquest grup i unes persones que hi havia a la plaça Mercadal, per la qual cosa l’alcalde, Carles Pellicer, i la Guàrdia Urbana s’han vist obligats a intervenir per posar-hi pau. 

Des del partit taronja han assegurat a ‘Reusdigital.cat’ que en cap cas hi havia regidors del seu grup, tot i que sí, simpatitzants i militants. 

La reacció

Notícies relacionades

Pellicer ha condemnat hores després la retirada de la pancarta de "Llibertat presos polítics" en una compareixença d’urgència en què el també ha anunciat que presentarà dues denúncies als Mossos d’Esquadra: la primera, per defensar la institució municipal, i la segona, per amenaces i injúries contra la seva persona. 

"Ningú pot atacar la seu de la sobirania popular, si hi ha una pancarta a l’Ajuntament és perquè la majoria dels representants ho han decidit", ha manifestat Pellicer. També ha acusat el grup municipal de Ciutadans i els ha responsabilitzat de provocar "fractura social i enfrontaments" entre la ciutadania, alhora que ha cridat a vetllar per la convivència. 

Temes:

Reus Ciutadans