arran de les pintades franquistes en seus del PSOE

Sánchez insisteix en el seu pla per al Valle de los Caídos: els monuments que "enalteixen la dictadura aviat seran passat"

El president es reafirma en la seva intenció d'exhumar Franco d'aquest complex

undefined20037974 madrid 09 08 12 turistas en el valle de los caidos foto 180703161153

undefined20037974 madrid  09 08 12  turistas en el valle de los caidos   foto 180703161153
franquismo-1
franquismo-2
franquismo-4
franquismo-3

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha condemnat aquest divendres els atacs amb pintades feixistes a seus del PSOE i la UGT en contra del trasllat del cos del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i ha assegurat que els monuments que "enalteixin la dictadura franquista aviat seran passat".

A través del seu compte de Twitter, el president mostra quatre fotos en què es veuen pintades i adhesius en favor de Franco i en contra del trasllat de les seves restes del Valle de los Caídos, realitzades a les façanes de diferents cases del poble socialistes i en seus de la UGT.

"Les cases del poble del PSOE es desperten així des de fa setmanes. La democràcia espanyola no es pot permetre monuments que enalteixin la dictadura franquista. Aviat seran passat. Seguim endavant", afirma Sánchez.

Notícies relacionades

A les fotos exhibides pel president en el seu compte de Twitter es veuen pintades amb el lema "El Valle no es toca" i adhesius amb fotos en blanc i negre de soldats unida amb una altra del mateix Sánchez amb una actitud visiblement enutjada, amb la frase "el PSOE profana tombes".

Sánchez va assegurar el passat dia 3, durant la seva compareixença davant la premsa per fer balanç dels dos primers mesos de Govern, que Franco serà exhumat "molt aviat", tot i que va demanar esperar "setmanes" o "dies" per fer-ho amb "totes les garanties", que és en el que està treballant el Govern.