PETICIÓ AL SENAT

El PP demana a Marlaska que comparegui per explicar l'acostament de presos d'ETA

El portaveu popular al Senat vol saber si es tracta d'una política "individualitzada" o "generalitzada"

zentauroepp44612558 graf4091  val ncia  10 08 2018   el portavoz del pp en el se180810201336

zentauroepp44612558 graf4091 val ncia 10 08 2018 el portavoz del pp en el se180810201336 / BIEL ALINO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu del Grup Popular al SenatIgnacio Cosidó, ha demanat la "compareixença" del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè expliqui l’acostament de dos presos d’ETA d’ETA  interns ara a Basauri (Biscaia). Els populars volen que el ministre expliqui si es tracta d’"una política individualitzada o una política generalitzada" i afegeix: "Tot i que s’utilitzi l’excusa o forma d’individualitzar-lo".

Així ho ha indicat Cosidó aquest divendres als mitjans de comunicació, abans de participar en una trobada de treball amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, quan li han preguntat per les declaracions de representants d’associacions de víctimes del terrorisme "desmarcant-se de les paraules del president del PP, Pablo Casado," que vinculen l’acostament a un "pagament" del Govern al PNBPNB pel seu recolzament.

Cosidó ha defensat que "una qüestió és la legalitat i una altra l’oportunitat política i l’ètica". "Els terroristes han de pagar pels seus crims", ha reivindicat, abans d’assenyalar que "qualsevol benefici penitenciari aplicat a un terrorista només es pot consentir si es produeixen dues condicions molt clares": "un penediment sincer i una col·laboració amb la justícia".

Així, ha assenyalat que "encara" hi ha "més de 300 assassinats que no han sigut aclarits" i que "qualsevol membre d’ETA ha de col·laborar activament amb la justícia per aclarir crims".

No se senten sols

Notícies relacionades

Boning, per la seva part, ha remarcat que el PP "no se sent sol" després de les declaracions d’associacions de víctimes del terrorisme, sinó que "sent el suport i afecte de totes" i que l’actitud del seu partit és "clara": "Ni un sol benefici a aquells que van utilitzar les armes per imposar les seves idees i matar".

"No farem batalla d’una qüestió tan sensible; el que sí que volem és que el president, Pedro Sánchez, expliqui quins són aquests pactes ocults que va prometre al PNB a canvi del seu recolzament en aquesta moció de censura vergonyant", ha agregat. En aquest sentit, li ha demanat que expliqui "quant costa la butaca de la Moncloa i què està disposat a fer Sánchez amb aquells que van recolzar ETA a canvi de mantenir el seu lloc".