Davant la Santa Seu

Carmen de la Peña serà la nova ambaixadora d'Espanya al Vaticà

La diplomàtica es converteix en la segona dona que ocupa aquesta legació

carmendelapeaembajadora

carmendelapeaembajadora

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern proposarà la diplomàtica Carmen de la Peña Corcuera, actual cònsol general d’Espanya a Berna (Suïssa), com a nova ambaixadora davant de la Santa Seu a la Ciutat del Vaticà, segons han confirmat fonts diplomàtiques.

El nomenament, avançat per 'The Diplomat in Spain', suposa el relleu de Gerardo Bugallo, que va ser nomenat pel Govern anterior fa tot just 15 mesos. De la Peña serà la segona dona que ocupa aquesta ambaixada, després de María Jesús Figa, nomenada per José Luis Rodríguez Zapatero el 2011 (i rellevada un any després per Mariano Rajoy).

Carmen de la Peña (Madrid, 1952), és llicenciada en Dret i va ingressar en la carrera diplomàtica el 1979. Ha sigut ambaixadora a Etiòpia, les Seychelles, Djibouti, Qatar i observadora permanent davant de la Unió Africana.

Part de la seva feina al ministeri s’ha centrat també en l’Àfrica, ja que ha exercit com a directora general per a l’Àfrica i també com a cap d’Àrea de Política Exterior per a l’Àfrica del Nord, subdirectora general de Cooperació amb l’Àfrica i l’Àsia a l’AECID i subdirectora general de l’Àfrica Subsahariana.

Notícies relacionades

També ha sigut directora en cap de la Secció d’Energia Nuclear i Noves Fonts Energètiques, directora de Personal Diplomàtic i Consular Estranger i d’Organismes Internacionals i ha format part dels serveis de protocol. A l’exterior, ha tingut destinacions a les ambaixades de Pequín, Brasília, Londres i Tel Aviv.

Ha prestat també serveis com a funcionària internacional de les Nacions Unides en la Comissió Econòmica per a l’Àfrica de les Nacions Unides amb seu a Addis Abeba i ha treballat a la UE com a experta nacional destacada (END) en la Delegació de la Comissió Europea a Pequín.