Aposta per energies renovables

Ribera portarà al Congrés prohibir les prospeccions petrolíferes al mar

El Govern ja ha realitzat les primeres prohibicions parcials a les Balears

zentauroepp44252139 madrid  11 07 2018  sociedad   comisi n de transici n ecol g180711111125

zentauroepp44252139 madrid 11 07 2018 sociedad comisi n de transici n ecol g180711111125

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha indicat que està en preparació la proposta al Parlament per prohibir per llei amb caràcter definitiu noves prospeccions petrolíferes marines, una prohibició que afectarà "probablement" totes les aigües nacionals.

En una entrevista que publica aquest dijous el diari 'La Vanguardia', Ribera ha assenyalat que les primeres prohibicions parcials ja les ha fet el Govern amb la recent declaració del corredor de migració de cetacis al Mediterrani i amb l’ampliació del parc de Cabrera de 10.000 a 90.000 hectàrees.

La ministra ha afegit que la intenció és treballar en una moratòria per aconseguir la paralització de les autoritzacions per un període encara per determinar, mentre el Govern formuli en seu parlamentària una proposta "per prohibir amb caràcter definitiu noves activitats de prospecció i explotació al mar".

Aigües nacionals

"No serà una prohibició de les prospeccions al Mediterrani sinó probablement en les aigües nacionals", ha afegit Ribera.

Fa deu dies, durant una visita al balear Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera, la ministra ja va avançar que veia amb "simpatia i complicitat" les peticions per prohibir els sondejos d’hidrocarburs i limitar les prospeccions.

Ribera ha explicat també que el pla d’energia i clima haurà de ser remès a Brussel·les abans del desembre i serà el que ordenarà la transició cap a una economia verda a Espanya fins al 2030.

Notícies relacionades

La setmana passada, Ribera va quantificar en 70.000 o 80.000 milions d’euros les inversions requerides a Espanya fins al 2030 per a la transformació del model energètic cap a la descarbonització.

D’altra banda, preguntada pel dèficit de recursos hídrics a la regió de Barcelona, la ministra ha dit que "cal anticipar-se i preveure solucions no ordinàries, com la dessalinització", tot i que ha evitat respondre si el Govern podria contribuir a una possible tercera dessalinitzadora a la zona.