ACORD EN UNA ASSEMBLEA DE DONES

La CUP cobra una quota als seus militants homes per combatre el masclisme

Hauran de pagar 0,75 euros mensuals per contractar una persona que abordarà possibles casos d'agressions sexistes

zentauroepp43334367 barcelona  14 05 2018 ple parlament  sesion de investidura d180809220732

zentauroepp43334367 barcelona 14 05 2018 ple parlament sesion de investidura d180809220732 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La CUP ha començat a cobrar aquest agost als seus militants homes una quota de 0,75 euros mensuals per "abordar" possibles casos d’"agressions masclistes" dins del partit. Amb els diners, els anticapitalistes volen cobrir la contractació d’una "alliberada" que s’encarregui de coordinar accions per combatre-les.

El cobrament és va acordar en unaassemblea nacional de donescelebrada el juny passat. Els homes pagaran la simbòlica xifra pel mateix sistema que les quotes ordinàries, segons s’indica en un correu electrònic a què ha tingut accés Efe. Els diners recaptats es destinaran a cobrir "part del cost laboral d’alliberar una persona per a l’abordatge de les agressions" masclistes, s’explica en l’'e-mail’ enviat a la militància cupaire.

Els motius que addueix la direcció de la CUP per fer pagar la quota exclusivament als homes són els mateixos que es van aprovar en l’assemblea, en la qual només podien participar dones. "Considerem -afirma el text- que no hauria de recaure en les dones l’assumpció dels costos de la contractació d’una persona, ja que la major part de la seva dedicació estarà destinada a gestionar casos d’agressions masclistes que no són generats per les dones de l’organització, sinó que som majoritàriament nosaltres les que les patim".

Notícies relacionades

"Per aquesta raó -afegeix la resolució- proposem que la major part dels costos de contractació els assumeixin els homes de la CUP i que s’augmenti la quota militant durant el temps que duri aquesta plaça", prevista en principi fins al gener del 2019.

"Dubtes" interns

En resposta als "dubtes" que la direcció de la CUP admet que ja li han arribat, aclareix que "l’esmentada mesura no vol dir que tots els homes de l’organització siguin agressors". "És només un petit pas, que ha d’anar de la mà de molts altres, per fer partícips i responsabilitzar els homes de l’organització de fer prevenció, revisar les nostres pràctiques militants i personals, i per fer la nostra organització més feminista i no quedar-nos sols en declaracions i posicionaments públics", assenyalen les mateixes fonts.

Temes:

CUP Masclisme