A presó provisional per l''operació Erial'

La jutge rebutja per quarta vegada la petició d'excarceració d'Eduardo Zaplana

La defensa recorrerà la decisió per «risc vital» de l'exministre, en tractament per leucèmia

abertran41610890 valencia 15 1 2018  pol tica  eduardo zaplana  el expresiden180522090953

abertran41610890 valencia 15 1 2018 pol tica eduardo zaplana el expresiden180522090953 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La defensa de l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana recorrerà a l’Audiència Provincial de València la quarta negativa de la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València a la seva excarceració per “risc vital”.

Fonts de la defensa de Zaplana han informat en un comunicat que la petició de llibertat o arrest domiciliari es va reiterar la setmana passada després d’emetre’s un informe mèdic de l’Hospital de La Fe de València que alertava del’acusat deteriorament de l’“estat general” del pres.

El recurs d’apel·lació s’interposarà davant de l’Audiència Provincial de València per “una qüestió purament humanitària”, segons les fonts, que han indicat que aquest òrgan és la següent instància judicial en què es pot presentar el recurs d’apel·lació i és l’únic tribunal que pot prendre una decisió.

Notícies relacionades

L’advocat de Zaplana acudeix a aquest òrgan sol·licitant empara després de les quatre negatives del Jutjat d’Instrucció, i en vista del greu risc per a la vida del pacient, assenyalen les fonts.

Zaplana és des del 24 de maig passat a presó, de la qual ha sortit en dues ocasions per acudir a l’Hospital la Fe de València, una per seguir el tractament de la leucèmia que pateix des de fa tres anys, i la segona per ser atès d’una bronquitis vírica.