Crítiques a Sánchez

Ciutadans demana a Sánchez que "actuï d'una vegada" i amb fermesa a Catalunya

La formació taronja denuncia la "inacció" de l'Executiu

GRAF3038. MADRID, 07/08/2018.- El secretario general del grupo parlamentario de Ciudadanos, Miguel Gutiérrez, durante la rueda de prensa que dio hoy en Madrid para analizar la actualidad política EFE/Chema Moya

GRAF3038. MADRID, 07/08/2018.- El secretario general del grupo parlamentario de Ciudadanos, Miguel Gutiérrez, durante la rueda de prensa que dio hoy en Madrid para analizar la actualidad política EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans ha demanat avui al president del Govern, Pedro Sánchez, que "actuï d’una vegada i amb fermesa" perquè a Catalunya es compleixi la llei i es prohibeixi col·locar llaços i creus grocs en llocs públics i acabar així amb l’"esperpent" que en aquesta comunitat "no es compleixi la llei".

El secretari general del Grup Parlamentari de Ciutadans en el Congrés, Miguel Gutiérrez, ha denunciat així la "inacció, deixadesa i falta de realisme" del president del Govern, que es limita a expressar "paraules amables", quan el que ha de fer és exigir que es compleixi la llei.

"Aquest és l’esperpent més gran de la política catalana", que un govern autonòmic es dediqui a incomplir la llei i Sánchez digui "que no recorreràés un contrasentit tremebund", ha dit en conferència de premsa a la seu del partit.

Segons Gutiérrez, quan el president català, Quim Torra, "se situa fora de la llei, ha de pagar el mateix preu que els altres ciutadans".

Així, ha criticat que a Catalunya no s’estigui complint la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que diu que els espais públics "són de tots i no poden utilitzar-se de manera partidista" per cobrir-los de llaços i creus grocs.

A favor de la contenció del gas

Gutiérrez també ha qüestionat el fet que el Govern de Catalunya hagi acordat pagar "sou" a l’expresident Puigdemont i els consellers fugits de la justícia.

Notícies relacionades

"És un malbaratament de diners públics", ha recalcat el dirigent de Ciutadans, després d’assenyalar que aquests sous "es paguen amb diners de tots els catalans i dels espanyols".

En la mateixa línia, Gutiérrez també ha retret al "govern temporal de Sánchez" que hagi augmentat en un 20% el cost salarial dels ministeris "just en un moment en què hauríem de seguir el camí de la contenció de la despesa i tornar a la classe mitjana l’esforç realitzat durant la crisi".