despatx a Marivent

Sánchez: el Rei "sempre ha bastit ponts amb Catalunya"

"Tenim un cap de l'Estat que entén l'Espanya plural", afirma el líder del PSOE

GRAF2692 PALMA DE MALLORCA (Islas Baleares), 6/8/2018.- El rey Felipe VI y el presidente del Gobierno,Pedro Sánchez,iz., en el Palacio de Marivent, donde hoy Pedro Sánchez mantiene su primer despacho de verano como presidente del Gobierno con el monarca para repasar los principales asuntos de la actualidad antes del parón estival.La reunión va a proseguir con un almuerzo en el que también va a participar la Reina Letizia y la esposa del líder socialista, Begoña Gómez, que se estrena en un acto oficial con Sánchez como jefe del Ejecutivo.EFE/Ballesteros

GRAF2692 PALMA DE MALLORCA (Islas Baleares), 6/8/2018.- El rey Felipe VI y el presidente del Gobierno,Pedro Sánchez,iz., en el Palacio de Marivent, donde hoy Pedro Sánchez mantiene su primer despacho de verano como presidente del Gobierno con el monarca para repasar los principales asuntos de la actualidad antes del parón estival.La reunión va a proseguir con un almuerzo en el que también va a participar la Reina Letizia y la esposa del líder socialista, Begoña Gómez, que se estrena en un acto oficial con Sánchez como jefe del Ejecutivo.EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns la presència del Rei en els actes d’aniversari delsatemptats de Barcelona i Cambrils malgrat les crítiques dels secessionistes i ha remarcat que Felip VI "entén l’Espanya plural" i "sempre ha bastit ponts amb Catalunya".

"Tenim un cap de l’Estat que entén l’Espanya plural, que entén la diversitat del país i que sempre ha bastit ponts amb Catalunya", ha assegurat Sánchez en roda de premsa a Palma, després de despatxar amb el Rei en el Palau de Marivent.

Sánchez ha sigut preguntat per les paraules del president del Parlament balear, Baltasar Picornell, quan la setmana passada va dir haver percebut que el Rei volia "bastir ponts" amb els independentistes. "Jo no soc portaveu de ningú. La Casa Reial i el cap de l’Estat s’expressen en les seves intervencions i cal interpretar les seves intervencions públiques, que crec que són bastant clares," ha contestat Sánchez, en l’opinió del qual "el transcendental" és que el Rei "reconeix i es reconeix en aquesta pluralitat i aquesta diversitat".

Avís a l’independentisme

Respecte a les crítiques del president català, Quim Torra, a la presència de Felip VI en els homenatge pel primer aniversari dels atemptats, Sánchez ha deixat clar que acudiran tant el Rei com la Reina i ell mateix, així com altres membres del seu Govern, en un acte de "normalitat" per mostrar la seva repulsa pel terrorisme i la seva solidaritat amb les víctimes i les famílies.

El cap de l’Estat acudeix "en representació del conjunt de la societat espanyola, per mostrar el respecte, l’afecte i l’empatia als familiars", ha recalcat Sánchez, convençut que amb aquest missatge "es convoca a l’absoluta majoria de la societat catalana i a l’absoluta majoria de la societat espanyola".

I és que l’important, segons el seu punt de vista, és "no oblidar" la raó d’aquests actes i deixar clar que "no hi ha fissura" en la lluita contra el terrorisme ni en el recolzament a les víctimes i familiars.

"Allà serem tots, des del primer fins a l’últim dels espanyols", ha afegit, amb l’argument que amb aquest homenatge es pretén traslladar la solidaritat, el respecte, el reconeixement a les persones que van perdre la vida, als seus familiars i a les ciutats que van veure atacada la seva convivència "per persones que no creuen en aquesta convivència, en els drets i llibertats".

Comissió Bilateral

Durant la roda de premsa, Sánchez ha explicat que també ha informat el Rei de la reunió de la Comissió Bilateral entre el Govern i la Generalitat celebrada dimecres passat, després de set anys inactiva.

Notícies relacionades

I li ha detallat que al setembre començaran els treballs posteriors a aquesta reunió, com la transferència de competències, l’estudi dels recursos d’inconstitucionalitat, les polítiques del transport o l’impuls a la inversió del Corredor Mediterrani.

En aquest sentit, ha posat èmfasi en la importància que el Govern està donant a la cooperació interinstitucional, sobretot amb les comunitats autònomes.