RÈPLICA

Rivera respon a Torra: «Recolzar la violència de comandos separatistes és feixista»

«Violar l'Estatut i la Constitució per declarar la secessió és feixisme», agrega

cmontanyes43563500 rivera180531192516

cmontanyes43563500 rivera180531192516

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha advertit aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, que “violar l’Estatut i la Constitució per declarar la secessió és feixisme”, com també ho és “recolzar la violència dels comandos separatistes”.

Per mitjà d’un missatge en el seu compte de Twitter, Rivera ha respost així a l’article que el president de la Generalitat ha publicat en aquest diari amb el títol ‘Com un sol poble contra el feixisme’, en què demana acabar amb la violència dels qui retiren llaços i altres símbols grocs dels espais públics.

És “el món al revés a la Catalunya supremacista de Torra”, ha assenyalat el dirigent de Cs en un altre tuit, en què acaba exclamant: “I (el president) Sánchez protegint-lo i abandonant la majoria de catalans per continuar d’interí a Moncloa”.

En el seu escrit, Torra sosté que la societat per complet ha de condemnar “les agressions, amenaces, intimidacions i violència feixista” contra els qui col·loquen llaços i símbols grocs a Catalunya, atacs que han patit un “increment notable” en les últimes setmanes.

En resposta, Rivera li ha advertit que “considerar bèsties tarades la majoria de catalans i la resta d’espanyols és feixisme”, que “violar l’Estatut i la Constitució per declarar la secessió és feixisme” i que “recolzar la violència dels comandos separatistes és feixisme”.

“¡Ja n’hi ha prou!”, ha conclòs el líder de Ciutadans en un tuit que arriba just després que considerés en un altre missatge que “protegir símbols il·legals a l’espai públic i multar els qui defensin la llei i els retirin” és prova de “el món al revés a la Catalunya supremacista de Torra”.

Militants retirant símbols

Notícies relacionades

Rivera havia sostingut fa uns dies que, si les autoritats no retiren els signes polítics de l’espai públic, ho faran els militants del seu partit.

Aquesta proposta de Rivera va ser resposta per algunes administracions com l’Ajuntament d’Arenys de Munt (Barcelona) amb l’anunci que el consistori penalitzarà totes aquelles persones que alterin l’ordre públic i sancionarà els qui retirin llaços grocs sempre que el fet impliqui “violència institucional”.