ENTREVISTA

Rufián assegura que no se n'hauria anat a l'estranger per evitar ser detingut

«A mi m'haurien de treure emmanillat», afirma el diputat republicà en declaracions a 'La Razón'

rufin

rufin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputatd’ERC  en el Congrés Gabriel Rufián ha assegurat en una entrevista que publica ‘La Razón’ que ell hagués seguit els mateixos passos que el líder del seu partit, Oriol Junqueras, i no hagués optat per marxar a l’estranger per eludir l’acció de la justícia.

“Amb tot el respecte del món a la gent que se’n va anar, perquè estar fora de casa i del teu país també és un tipus de presó, jo m’hauria quedat; a mi m’haurien de treure emmanillat”, ha explicat Rufián al rotatiu.

En un altre moment de l’entrevista, el republicà, que assegura que defensarà el dret a l’autodeterminació “de qui vulgui”, ha manifestat sentir-se “molt orgullós de les seves arrels”. “Ni molt menys renuncio a la meva espanyolitat”. “Em sembla que la cultura espanyola és extraordinària, el flamenc, tot, sobre tot el republicanisme”, ha afegit.

Rufián també ha lamentat veure “articles molt reaccionaris” en el Codi Penal o la Constitució i ha destacat que li encantaria que es donés compliment a altres articles de la Carta Magna com el 47, referit que tots els espanyols tenen dret a una vivenda digna.

Dreta sense complexos

Notícies relacionades

També ha arremès contra el PP i ha considerat que Espanya necessita “una dreta més democràtica” i que “no tingui tants complexos”. I tot i que ha considerat una bona notícia que els populars “s’adaptin als nous temps” amb unes de primàries, el diputat d’ERC ha jutjat “dramàtic” que el nou líder del PP, Pablo Casado, tingui unes idees “tan antigues”.

Finalment, ha desafiat la plataforma Tabàrnia a presentar-se a les eleccions i a “guanyar un referèndum”. “Si això passa, la Generalitat mai els apallissarà per voler constituir-se en una comunitat nomenada Tabàrnia”, ha conclòs.