Després del canvi de Govern central

Espinar, sobre la baixada de Podem en el CIS: "Els morts que mateu tenen bona salut"

El PSOE seria la força més votada amb un 29,9% dels vots

undefined38570072 madrid 23 05 2017 politica  sesion de control al gobierno en170523174652

undefined38570072 madrid 23 05 2017 politica sesion de control al gobierno en170523174652 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El portaveu de Podem al Senat i secretari general del partit a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, ha avaluat aquest divendres l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) en el qual la formació morada se situa com a quarta força política amb un 15,6% dels vots: "Els morts que mateu tenen bona salut", ha avisat.

Així ho ha afirmat en unes declaracions a Antena 3 en les quals ha assenyalat que les enquestes, com l’últim baròmetre del CIS, "s’han de prendre com una foto fixa d’un moment" i ha recordat que, en les eleccions del 26 de juny del 2016, les enquestes situaven a la formació morada al davant del PSOE i posteriorment en els comicis el PSOE va obtenir millor resultat que Podem.

"Les enquestes serveixen per analitzar tendències, i per saber si un està aconseguint connectar millor o pitjor amb la majoria social, però serveix per a això. Intentar interferir un CIS és un error. Ja dic que crec que les enquestes s’han de prendre seriosament, però no com a resultats electorals, perquè no ho són", ha recalcat Espinar.

En aquest sentit, la secretària de Coordinació Executiva de Podem, Idoia Villanueva, ha recalcat en declaracions a RNE que "les enquestes són enquestes" i ha dit "esperar a les urnes per veure aquest espai progressista" a Espanya.

El PSOE, el més votat

Segons el baròmetre del CIS, el PSOE seria la força més votada si ara hi hagués eleccions, després de registrar un 29,9% dels vots, una cosa que Espinar ha atribuït a la moció de censura en la qual Pedro Sánchez va obtenir el suport majoritari al Congrés per enderrocar el Govern de Mariano Rajoy.

"Crec que és lògic que Sánchez, en les seves primeres setmanes, capitalitzi l’energia de la moció de censura, fins a cert punt és lògic. També en la moció que vam presentar nosaltres vam tenir un repunt en les enquestes. En el camp polític progressista polaritzar amb Rajoy sempre té premi, però queda molt temps", ha afegit Espinar.

"Remuntar tres partits"

Notícies relacionades

Així mateix, el senador morat ha assenyalat que Podem va arribar a la política nacional "per guanyar" i per això ha dit que, si el CIS situa Podem com a quarta força política, "s’hauran de remuntar tres partits per guanyar les eleccions".

Quan li han preguntat si ha tingut influència en els resultats del CIS la polèmica sobre la compra del xalet del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la seva portaveu parlamentària, Irene Montero, Espinar ha sentenciat que "els assumptes tancats s’han de deixar tancats".