ELS COMICIS DEL MAIG

Nacionalistes flamencs estudien oferir a Puigdemont anar en la seva llista per a les eleccions europees

La N-VA ja ha fet arribar la seva proposta a l'expresident, segons el diari belga 'Het Laaste Nieuws'

zentauroepp44438050 catalonia s deposed president carles puigdemont gives a pres180725103732

zentauroepp44438050 catalonia s deposed president carles puigdemont gives a pres180725103732 / TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els nacionalistes flamencs de la N-VA estudien oferir a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont la possibilitat de presentar-se en la seva llista per a les eleccions al Parlament Europeu del maig, segons ha informat aquest dijous el diari 'Het Laaste Nieuws'. El diari belga qualifica de "festeig" la relació del líder independentista amb la formació nacionalista flamenca.

"Té poques possibilitats de ser elegit amb una llista pròpia a Bèlgica, però en la nostra llista guanyaria fàcilment un seient", assegura una font del partit flamenc. De fet, segons aquest mitjà de comunicació, la N-VA ja ho ha consultat a l’expresident i al seu entorn, tot i que afegeix que encara no hi ha "una resposta clara".

El diari flamenc qualifica Puigdemont d’"exiliat permanent", després que el jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena rebutgés la seva entrega només per malversació de fons, perquè la justícia alemanya va rebutjar la rebel·lió. I remarca que la seva presència en les llistes a les europees donaria a la N-VA "l’oportunitat de destacar la seva lluita per la independència".

Notícies relacionades

La N-VA és el principal recolzament de Puigdemont a Bèlgica i alguns dels seus representants, com ara els eurodiputats Helga Stevens Mark Demesmaeker, li han mostrat públicament el seu suport en nombrosos actes aquests mesos. Actualment el partit té quatre eurodiputats al Parlament Europeu, dels 21 que envia el país a la institució comunitària.

El precedent

No és la primera vegada que es parla d’una oferta al líder de JxCat per part d’un altre partit per presentar-se a les europees. A l’abril, el secretari general del Partit Alemany de Centre (DZP), Christian Otte, va assegurar a l’agència alemanya DPA que havia ofert a l’expresident encapçalar la seva candidatura per a les europees. Fonts de JxCat van assegurar que Puigdemont no havia parlat amb aquest partit i que, si en rebés una oferta, la rebutjaria perquè la seva prioritat era Catalunya.