Els CDR irrompen a la seu d'ERC reclamant «desobediència o dimissió»

Els manifestants empaperen l'edifici i fan una pintada a la paret reclamant l'aplicació del mandat de l'1-O i del 21-D

cdr

cdr

1
Es llegeix en minuts
E. P.

Membres dels Comitès de Defensa de la República han irromput aquest dijous a la seu d’ERC a Barcelona per protestar contra el partit per considerar que no està fent prou per avançar cap a una república catalana. Els manifestants s’han plantat davant de la porta principal de la seu i han realitzat una pintada amb el lema ‘Desobeïu o dimitiu’, a més de penjar cartells amb el lema ‘El poble mana i el Govern obeeix’.

Un dirigent del partit ha sortit de la seu per parlar amb ells, i ha acudit també una patrulla dels Mossos d’Esquadra, i els manifestants han acabat anant-se’n sense que s’hagin registrat incidents. La formació republicana ha fet un comunicat condemnant l’actuació dels CDR. “Són fets que rebutgem de ple, que no sumen, i que fan cada dia més petit nostre moviment. Respectem totes les posicions polítiques però no compartim segons quines formes de manifestar-los i menys contra treballadors”. En aquest sentit ERC recorda que el seu “partit fins fa poc lluitava sol per assolir l’objectiu de la República catalana i que no accepta lliçons en aquest sentit”. “El que toca avui més que mai és la unitat d’acció per aconseguir els objectius comuns i no els enfrontaments entre independentistes”, rubrica el comunicat.

Notícies relacionades

Membres dels CDR han empaperat també les seus del PDECat, la CUP i ERC a Tarragona per recordar-los el mandat de l’1-O. “Decidim el nostre futur. Decidim que res ens frena. Volem ser República. ¡Volem ser lliures i no permetrem cap pas enrere!”, han expressat els CDR des d’un tuit en el seu compte oficial.

El mateixos CDR han convocat per a aquest dijous a la tarda una concentració a la confluència del carrer Casp amb Marina de Barcelona perquè consideren que es no s’està complint amb el compromís d’avançar cap a la República.